![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2007 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukam sposobu na napisanie skryptu/apletu który będzie wykonywać ping od klienta do określonego adresu. Niestety nie wiem w którym języku to jest możliwe.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2007 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PHP odpada, bo ping będzie leciał z serwera, a nie od osoby przeglądającej stronę :/ Skryp jest potrzebny do wyświetlania listy serwerów gier na stronie wraz z pingiem do nich. A jak wiadomo w takiej sytuacji potrzebny mi jest ping np. mój do serwera gry, a nie serwera www do serwera gry.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 1 Dołączył: 19.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prawdziwego ping'a (takiego z użyciem ICMP) nie zrobisz na cienkim kliencie, z moich informacji wynika, że żaden applet nie oferuje dostępu na tak niskim poziomie, ograniczają się one zwykle tylko do HTTP (chociaż nie wiem co za problem zrobić to np. we wtyczce flash, ale z tym to już do adobe proszę kierować prośby).
Rozwiązaniem są jakieś metody heurystyczne, np. tutaj na javie: http://www.velocityreviews.com/forums/t146...class-java.html. Pozdro |
|
|
![]()
|
|
Tego, że pinga z klienta się nie da zrobić niestety się spodziewałem, ale wolałem się upewnić. Poczytam o tym co napisałeś, bo może się przyda. Dzięki.
Ten post edytował Houdhini 15.04.2008, 19:18:43 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 19:16 |