![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mecze się z sesją na swojej stronie. Otóż chce zrobić komunikat typu 'Witaj XXX' gdzie XXX to bylby login zarejestrowanego uzytkownika. Sesje mam nazwaną session_register("user"); Kod powinien wyglądać tak: echo "<p>Witaj <b>".$_SESSION['user']."</b></p>"; jednak nie ma tego wyniku który bym chciał... Prosze o pomoc... <?php //wczytanie pliku z funkcjami require_once ("funkcje.php"); //rozpoczęcie sesji session_start(); session_cache_limiter('nocache'); if (session_is_registered("user")) { echo "<p>Witaj <b>".$_SESSION['user']."</b></p>"; echo('<br /><a href="wyloguj.php">Wyloguj sie</a>'); } else { //formularz logowania wy_form_logo(); } ; ?> PS: Korzystałem z szukaj i nie znalazłem odpowiedniego postu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 576 Pomógł: 14 Dołączył: 9.11.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Bylo milion razy...
Ten post edytował Lonas 11.04.2008, 10:09:11 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę przykładowy kod ująć w odpowiednie znaczniki BBcode.
-------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety nic się nie dzieje... Może w innej części jest problem...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 793 Pomógł: 32 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat If you are using $_SESSION (or $HTTP_SESSION_VARS), do not use session_register(), session_is_registered(), and session_unregister(). Radzę przeczytać całość z wszystkimi "ostrożnie"... http://pl2.php.net/manual/en/function.session-register.php -------------------- Algorytmy w PHP, czy ktoś o tym słyszał?
Dlaczego tak mało kobiet programuje? ponieważ nie zajmują się głupotami. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:07 |