![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Potrzebuje pobrać adres strony od domeny do katalogu w którym znajduje się plik. Przez chwile myślałem ze pathinfo spełnia się jednak jest pewien mankament. 1. Przechodząc ze strony głównej na podstronę która includuje plik który wyświetla pathinfo['dirname'] adres nie uwzględnia ostatniego katalogu... 2. Przechodząc bezpośrednio do podstrony która includuje plik który wyświetla pathinfo['dirname'] adresu wogóle się nie wyświetla. 3. Przechodząc z innej podstrony do podstrony która includuje plik który wyświetla pathinfo['dirname'] adres wyświetla sie poprawnie. Trochę masło maślane ale tak to mniej więcej wygląda:) jak w każdym wypadku uzyskać wynik z punktu 3? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pathinfo() jest stworzone dla ścieżek do plików na lokalnej maszynie... użyj parse_url()
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki ~Crozin, szczerze mówiąc tej funkcji szukałem. nazwy nie pamiętałem a w trakcie szukania znalazłem pathinfo().
Pozdrawiam Chmura Edit: Wciąż jeśli na podstronę (tym razem) z parse_url przejdziemy bezpośrednio adresu nie ma... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 23:25 |