![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 21.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
przejrzałem forum i niestety nie znalazlem odpowiedzi na mój problem, chcę zrobić listę rozwijaną, tak aby w tej liście do wyboru były pobrane elementy z bazy, zrobiłem to,ale pobiera mi z bazy i wszystkie dane wrzuca do jednego pola wyboru, a ja potrzebuje aby każdy element z bazy addzielnie był w polu wyboru. Poniżej kod tego co stworzyłem, będę wdzięczny za każdą pomoc: <html> <body> <select > <option> <?php $mysqli = mysqli_connect("localhost", "root", "", "serwis"); if (mysqli_connect_errno()) { printf("nie udało sie polaczyc: %s\n", mysqli_connect_error()); exit(); } else { $sql = "SELECT nazwa_sprzedawcy FROM sprzedawca"; $rez = mysqli_query($mysqli, $sql); if ($rez) { //echo "Sprzedawcy<br/>" ; while ($nowaTablica = mysqli_fetch_array($rez, MYSQLI_ASSOC)) { $pole1 = $nowaTablica['nazwa_sprzedawcy']; echo $pole1; } } else { printf ("Nie można pobrać rekordów: %d\n", mysqli_error($mysqli)); } mysqli_free_result($rez); mysqli_close($mysqli); } ?> </option> </select> </body> </html> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 6 Dołączył: 1.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Umieść kod między znacznikami "php" bo administracja się przyczepi.
Ten post edytował soulreaver1 9.04.2008, 19:30:37 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Umieść kod między znacznikami "php" bo administracja się przyczepi. Za następny taki post nagrodzę ostrzeżeniem.Nie wiesz do czego służy przycisk Raportuj? ![]() ~barszczo proszę ująć kod w znaczniki [php] [/ php] oraz poprawić tytuł wątku. Nie jest on zgodny z zasadami pisania na forum Przedszkole. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.07.2025 - 04:46 |