![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 1 Dołączył: 24.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak się zastanawiam nad pokazywaniem i ukryciem kilku rekordów...
Każda z tych zmiennych w bazie ma wartość "0" lub "jakiś tam numer/dane". Chciałbym zrobić tak iż jeśli zmienna $telefon ma wartość "0" to nie zostanie wyświetlone nic, tylko przejdzie do sprawdzania innych zmiennych... jeśli jednak któraś ze zmiennych ma wartość inną niż "0" to zostanie wyświetlona... Chce to wykorzystać do pokazywania pola formularza które nie zostało jeszcze wypełnione... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ale w czym masz problem?
A tak w ogóle, to pomiń ten else. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 1 Dołączył: 24.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
właśnie w tym iż ten przykład co podałem nie działa... mogę zastosować coś takiego?
i wtedy gdy zmienna będzie miała wartość "brak" nie zostanie nic wyświetlone... tylko czemu to nie działa z 0 ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
js nie wiele mi da, przynajmniej na razie... emm ale możesz wkleić tu, obadam.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź co się wyświetli. Szczególną uwagę zwróć na typy danych - pewnie będzie NULL albo string. Potem poczytaj jeszcze o operatorach porównania szczególną uwagę zwracając na różnice między: ==, ===, != i !== Ten post edytował Kicok 9.04.2008, 13:40:56 -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 09:42 |