![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam tabelę użytkowników [uzytkownicy]: id, imie, nazwisko, itd Tabelę zadań [zadania]: id, id_uzytkownika, nazwa, status Zadania przyjmują statusy od 0-4. Chcę otrzymać wynik o następującym układzie (kolumny zwróconej tabeli): id (uzytkownika), imie, nazwisko, liczba wykonywanych zadan ze statusem 0, liczba... statusem 1, liczba...2, liczba...3, liczba...4 Przykładowo, dla użytkownika o id = 1, są zapisane w bazie zadania: id | id_uzytkownika | nazwa | status -------------------------------------------- 1 | 1 | zadanie 1 | 0 2 | 1 | zadanie 2 | 1 3 | 1 | zadanie 3 | 1 4 | 1 | zadanie 4 | 2 5 | 1 | zadanie 5 | 4 Zatem wynik, jaki chciałbym otrzymać to: 1 | imie | nazwisko | 1 | 2 | 1 | 0 | 1 Oczywiście chcę pobrać wszystkich użytkowników jakich mam w bazie, nie tylko jednego. Czy ktoś wie, jak powinno wyglądać zapytanie SQL? Ten post edytował El.Kurczako 9.04.2008, 12:41:54 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to mi wygląda na brak spostrzegawczości... dosłownie 4 tematy wcześniej opiany jest podobny problem: TUTAJ
powodzenia. -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, i faktycznie, tam jest rozwiązanie.
A oto jak powinien wyglądać kod w moim przypadku:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:58 |