![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich
Jeżeli umieszczam pytanie w złym wątku to z góry przepraszam. Pytanie moje dotyczy wykonania bazy danych i czy w ogóle jest to możliwe w php, a jeżeli tak to w jaki sposób to zrobić i od czego zacząć. Jestem laikiem w php-ie. Wyglądać by miało to w sposób taki, że włączając stronę internetową widzę trzy pola (najlepiej listy rozwijane) i klikając wybór w pierwszej np. książka/sport/samochód w drugiej automatycznie mam do wyboru jakieś elementy pasujące do kategorii książka/sport/samochód i tak samo do 3 pozycji. Ewentualnie z czym to połączyć jeżeli nie da się tego zrobić tylko w php- XML? Mam nadzieję, że zrozumieliście mój problem. Dziękuje za jakiekolwiek propozycje, odnośniki do pomocy lub gotowce ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 576 Pomógł: 14 Dołączył: 9.11.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Napewno jest pare rozwiązań
![]() Pytanie czy dane mają się wyciągać z bazy czy na sztywno być wpisane w kod. Możesz to zrobić w javascript np http://www.skrypty-javascript.net/javascript/6.php Ten post edytował Lonas 9.04.2008, 12:28:38 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dane mają być wyciągane z jakiegoś pliku bazy danych
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 576 Pomógł: 14 Dołączył: 9.11.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Super dzięki chodzi mi dokładnie o coś takiego
http://ajax.zervaas.com.au/examples/CountryRegionCityJax/ tylko jest mały problemik może mi ktoś podpowiedzieć 1. co to za rozszerzenie "phps" i plik "jsapp.htm - domyślam się że to jest jakiś skrypt java" 2. jakim programikiem zrobić to całkowicie od nowa po swojemu - notatnik wystarczy ![]() 3. czy wrzucając to na serwer IIS lub Apache muszę doinstalować jakieś dodatkowe funkcję do obsługi - php juz mam Sorki za głupie pytania ![]() |
|
|
![]()
|
|
1.z tego co wiem to phps powinno wyswietlic ladny kolorowy kod
2. ja uzywam conTEXT i sobie chwale ladnie koloruje skladnie 3. apache i php wystaczy ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Kolejne moje pytanie
![]() http://ajax.zervaas.com.au/examples/Countr...yJax.class.phps mianowicie chodzi mi o wpis " class CountryRegionCityJax extends AjaxACApplication " czy to oznacza, że ta class CounrtyRegionCityJax jest rozszerzeniem AjaxACApplication, a jeśli tak to czym jest AjaxAC Dziękuje za odpowiedzi |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 17:01 |