![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
Witam!
Jestem początkującym w dziedzinie PHP... Mam pewien problem który nie bardzo wiem jak rozwiązać. Mam stronę na której mam pole select w którym są dane z tabeli w bazie. I teraz chce zrobić aby po wybraniu jednego rekordu z bazy w wysłaniu zapytania pojawił się formularz w którym będę mógł dokonać edycji bazy. stuktura bazy wygląda nastepująco: tabela: klijent id marka nr_rejestracyjny stan_licznika tabela: naprawa id id_klijenta data_rozpoczecia data_zakonczenia uwagi i teraz po wybraniu z pola select klijenta i kliknięcia OK bedzie mi sie wyswietlało w danych polach formularza dane które są aktualnie w bazie... Mam nadzieje że jasno sie wyraziłem ![]() Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 370 Pomógł: 43 Dołączył: 1.12.2007 Skąd: Kędzierzyn Koźle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem no ale załóżmy że masz jakiś option, no to jako value optiona ustawiasz np. id_klienta. teraz gdy juz to masz to po naciśnieciu "ok" pobierasz dane z bazy "WHERE id_klijenta = $id_klienta" no i jak już masz pobrane to wstawiasz je do formularza, poprzez atrybut value ;]
-------------------- pretty as a shit.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 17:00 |