![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 202 Pomógł: 3 Dołączył: 6.01.2008 Skąd: Mazowieckie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki problem, że..
1) nie udaje mi się pobrać danych użytkownika z bazy, tzn pobiera mi tylko <?=$cos;?>, gdzie powinno wyswietlac konkretna wartosc. 2) nie wiem jak zrobić tak żeby w tym momencie nie mozna było edytować tylko dopiero po naciśnięciu EDIT Chciałem zrobić edycję danych ale mi nie wychodzi. //Będe wdzieczny za pomoc.. ![]() Nie wiem czy dobrze rozumuje: 1) Połącz z bazą 2) Wybierz tabele 3) Zapytanie - w/g czego ma pobierać dane 4) Podstawiam formularz, do którego ma wstawiać dane W tym formularzu dane mają być tylko widoczne... a pod nim znajdować się bedą dwa przyciski - OK i EDIT i w edycji będzie można je zmieniac.. Próbowałem tego dokonać w taki sposób:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 289 Pomógł: 77 Dołączył: 5.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem czy oto ci chodzi, jest to oczywiście tylko taka podstawa, ale chodziło mi o samą ideę tego. pozdrawiam Ten post edytował _olo_1984 8.04.2008, 17:46:37 -------------------- awake
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 29 Dołączył: 6.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak pierwsze co mi sie nasówa to bład przy wyświetlaniu zmiennych. Po co robisz "<?php ?> " juz w skrypcie php ?
![]() zapomniałeś o mysql_fetch_array pod
dodaj :
a jak wstawiasz do html stosuj cos takiego : $dane['name] lub $dane['id'] ogólnie tak to powinno wygadać :
No i dodatkowo dodaj czym jest zmienna id bo w kodzie tego nie masz ![]() Oj widzę że mnie ktoś wyprzedził ![]() Ten post edytował maniekl2 8.04.2008, 17:58:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 202 Pomógł: 3 Dołączył: 6.01.2008 Skąd: Mazowieckie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziekuje za odp..
![]() A więc tak.. Zrobiłem tak jak mi poradziliście ale nie działa, ponieważ wyrzuca mi taki parse error: Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING, expecting ',' or ';' in c:\usr\krasnal\www\olo\mojedane.php on line 108 Domyślam się, że mam coś nie tak z "ciapkami" ale przeglądam ten mój kod i nie widze tam żadnego błędu ..proszę o pomoc, bo może komuś z Was uda się go zauważyć ![]() line 108 tyczy się tego fragmentu: <input id="nazwisko" name="nazwisko" class="text" type="text" maxlength="30" value="'.$dane2['nazwisko']'." /> a cały kod wygląda następująco..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Zwróć uwagę na ostatnie echo" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. ;]
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 6 Dołączył: 1.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na samym końcu kodu brakuje ;
|
|
|
![]()
|
|
wstawiłem na samym końcu ; ale nic sie nie zmieniło.. dalej jest ten sam błąd
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Masz literówkę przy $dane2['imie'].
Ten post edytował erix 16.04.2008, 09:16:59 -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Patrze i poważnie nic nie widzę... jeśli chodzi o "imię" to tam specjalnie jest napisane "imie" ..bo tak też mam w bazie..
![]() |
|
|
![]()
|
|
Chodzi mi o tak jakby "wcięcie" tej zmiennej w gotowego stringa; coś Ci się tam poprzestawiało. ;]
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
uff
![]() okej - już zauważyłem i poprawiłem zamiast value="'.$dane2['imie'].'" miałem value="'.$dane2['imie']'." Dzieki wielkie.. ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 00:30 |