![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Do utworzenia tego tematu skłoniła mnie lektura artykułu/kursu pod linkiem http://www.apohllo.pl/dydaktyka/ruby/intro/. Fajnie by było jakby w PHP-ie pojawiły się takie elementy jak metaprogramowanie, czy pełna obiektowość, prawda ![]() ![]() Swoją drogą zawsze w PHP brakowało mi: - wielokrotnego dziedziczenia (ech te nawyki z C++...) - wiem że w Symfony są mixin-y, ale dla mnie to półśrodek, - przeciążania operatorów (zdaję sobię sprawę, że przy obecnej metodzie konwersji zmiennych jest to sprawa raczej przegrana) - podobno częściowo zaimplementowane w jakimś rozszerzeniu PECL, ale nigdy mi się nie udało tego w 100% uruchomić, - właściwości (wiem, wiem, są metody __get i __set, ale to znów tylko półśrodek), - takiego zaimplementowania uploadu plików, żeby można było bezproblemowo monitorować postęp wgrywania na serwer (znów - kilka rozwiązań krąży w sieci, ale żadnego nie udało mi się uruchomić, może za głupi jestem...), EDIT: - przestrzenii nazw (zapomniał bym ![]() A, i koniecznie przeczytajcie jak autor tekstu w w/w linku wypowiada się o swoich "przebojach" z PHP. Ręce opadają! Tak to jest jak się człowiek za coś bierze od dupy strony... No i jeszcze jedno - nie programuję ani w Ruby-m, ani w Python-ie. Ten post edytował qqrq 8.04.2008, 12:22:46 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 06:29 |