![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <!-- allformelements.php -->
<html> <head> <title>Ucze sie zmiennych i wyborów. </title> </head> <body> <FORM name="frm_Example" method="post"> <b>Nazwa Bohatera </b> <input type="text" name= n"Nabohatera"> <b>Kasa na starcie</b> <select name="Kasa"> <option value="1000">1000</option> <option value="2000">2000</option> <option value="3000">3000</option> </select> <b>Zaczynasz w: </b> <input type="radio" name="Zaczynasz" value="mountains">Góry <input type="radio" name="Zaczynasz" value="Plains">Plains <input type="radio" name="Zaczynasz" value=""swamp"> Swamp <b>Ekwipunek</b> <input type="checkbox" name="Eq[]" value="1" >Miecz <input type="checkbox" name="Eq[]" value="2"> Pancerz <input type="checkbox" name="Eq[]" value="3">Tarcza <input type="checkbox" name="Eq[]" value="4">Kusza <input type="checkbox" name="Eq[]" value="5">Strzały <input type="submit" value="Submit"> </FORM> <?php if($_POST) { $Nabohatera = $_POST['Nabohatera']; $Kasa = $_POST['Kasa']; $Zaczynasz = $_POST['Zaczynasz']; echo("Twój bohater to <BR>$Nabohatera<BR> Masz <BR>$KASA<BR> Zaczynasz z <BR>$Zaczynasz<BR>"); $listvals = $_POST['Eq']; for($i=0;$i<count($_POST['Eq']);$i++) echo "Eq $i=".$listvals[$i]."<br>\n"; } ?> <BODY> <HTML> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Czy to quiz? Moze podaj czym sie objawia Twoje "źle" a nie każesz nam analizowac od deski do deski.
pozatym uzywaj wlasciwego bbcode -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 44 Dołączył: 23.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takie pytanie, co to jest:
Kod name= n"Nabohatera"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to tak: 1.Ucze się z ksiązki o php. Był tam przykład na checkboxy,selecty itd. Pisało żebym to pozmieniał i poćwiczył. No więc zmieniłem co nieco i wkładam do php a tu: Nazwa Bohatera Kasa na starcie 1000 2000 3000 Zaczynasz w: Góry Plains Swamp Ekwipunek Miecz Pancerz Tarcza Kusza Strzały(To tylko tu tak wygląda a w php jest ok) I to jest ok. Wpisuje LoL wybieram 2000, swamp (góry i Plains działają) ekwipunek Miecz, Pancerz, Strzały. daje submit i pokazuje sie:
Twój bohater to LoL Masz Zaczynasz z Eq 0=1 Eq 1=2 Eq 2=5 Czyli ze nie działa mi swamp i Kasa. (kod pełny w pierwszym poście) Co źle zrobiłem w kodzie. Cytat Takie pytanie, co to jest: Kodname= n"Nabohatera" Usunąłem n i Nazwa działa ![]() Aha jeszcze jedno Swamp działa pozostaje Kasa ![]() I kasa też działa ![]() ![]() Ten post edytował domate 8.04.2008, 13:26:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 21:09 |