![]() |
![]() |
--seniu123-- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
nie wiem dlaczego nie wyskakują mi żadne błędy a przedtem wyskakiwały (PHP5) - skrypt nie dodaje do bazy rekordów :/ z góry dzięki ![]()
Powód edycji: dodałem tagi (cysiaczek)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 296 Pomógł: 32 Dołączył: 3.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
możliwe, że korzystasz z MYSQL w wersji 5
![]() trzeba dodawać baze przed każdą tabelą tj:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Spójrz na ten fragment:
Wywal @, które tłumi wyświetanie błędów i:
Powinien pokazać się błąd. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
--seniu123-- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
I nadal nic nie wyświetla :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 296 Pomógł: 32 Dołączył: 3.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a sprawdziłeś jakiej wersji MYSQL`a używasz?
-------------------- |
|
|
--seniu123-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Używam:
PHP 5.0.2 MySQL 3.23.58 pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat trzeba dodawać baze przed każdą tabelą tj: A gdzies ty takie "mądre" rzeczy wyczytal?Cytat I nadal nic nie wyświetla :/ Nic? Nawet"Rekord został dodany poprawnie" lub "Błąd: Nie udało się dodać nowego rekordu" ? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
--seniu123-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Właśnie o to się rozchodzi że nic się nie wyświetla :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
To znaczy ze ci wogole do tego zapytania nie dochodzi. Wywolujesz wogole ten skrypt co trzeba? jesli tak to ustaw
by zobaczyc wszystkie ewentualne bled. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
--seniu123-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dodałem i dalej nic... błędy ogólnie wyskakują ale coś jest nie tak w środkowej części kodu...
|
|
|
![]()
|
|
Cytat błędy ogólnie wyskakują ale coś jest nie tak w środkowej części kodu... To moze ogolnie podalbys nam te bledy? Chcesz bysmy ci pomogli czy nie, bo jak masz tak dalej wspolpracowac to poprostu sobie odpusc ![]() pozatym debuguj: rob echo 'dupa'; co druga linia i sprawdzaj ktora "dupa" ci nie pokarze. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
--seniu123-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Jeśli chodzi o błędy to pojawił się dopiero jak usunąłem połączenie z bazą - Pisało że brak połączenia z bazą
a jeśli chodzi o debugowanie to pojawiły się tylko grzyb i grzyb 2
|
|
|
![]()
|
|
oj, to wywal funkcje connection(). pojawil sie grzyb3? Tak? To juz wiesz gdzie problem, pokaz wiec connection().
Nie? To wywal require. POjawil sie grzyb3? Tak,znaczy ze nie znalazl ci pliku ktory includujesz. Ale to chyba nie mozliwe bo by ci wywalil error na ekran ktorym bys sie zapewne podzielil. pozostaje wiec connection() ktore ma pewnie jakiegos exita lub cos w tym stylu. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 39 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
aa może coś jest źle z tymi cudzysłowami ? nie powinny się tu pojawić też apostrofy? albo brak tych wewnętrznych cudzysłowi ?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@hiszpanespaniol - miejsce błędu zostało już odnalezione - teraz pozostaje tylko dobra wola autora i pokazanie nam co jest w connection.php
![]() @nospor - w ogóle (takie moje małe zboczenie na punkcie tego wyrazu ![]() |
|
|
--seniu123-- |
![]()
|
Goście ![]() |
miałem małe kłopoty z internetem i dlatego nie odpowiadałem...
a co do skryptu to dalej nie pokazuje "grzyb3", ale gdy usunąłem poniższy kod
pojawiły się wszystkie grzyby Cytat grzybgrzyb2grzyb3grzyb4 Notice: Undefined variable: typ1 in c:\usr\krasnal\www\2\dwa.php on line 26 Notice: Undefined variable: obrazek1 in c:\usr\krasnal\www\2\dwa.php on line 26 Nie wybrano żadnej bazy danych a co do pliku connection.php tutaj macie kod
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
plik connection.php zrób taki:
i zobacz co Ci wyświetli. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki ExPlOiT!
Teraz skrypt dodaje rekordy do bazy, tylko zmieniłem 2 rzeczy zamieniłem to:
na to:
oraz zmieniłem plik connection.php na taki jaki mówił ExPlOiT:
i jak narazie śmiga ![]() ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 19:42 |