![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 1 Dołączył: 8.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukam w miarę dobrej biblioteki javascript emulującej svg. Znalazłem http://starkravingfinkle.org/blog/2006/03/svg-in-ie/, ale nei jestem pewien czy chce w Firefoxie używać natywnego wsparcia a w IE nie. Wolałbym biblioteke, ktora pozwoli mi w obu tych przegladarkach korzystac z podstawowych tagow svg za posrednictwem javascript. Slyszal ktos o czyms takim?
Ten post edytował sennin 7.04.2008, 14:23:56 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
IE6 nie ma wsparcia SVG, nie wiem jak 7 i 8b1
-------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 1 Dołączył: 8.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem, że nie ma wsparcia, ani IE6, ani IE7. Ale na przykład google, rysuje krzywe wykorzystując SVG i działa to nawet w IE6 na google maps. Nie wiem jak oni to robią, ale z chęcią się dowiem:)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem, moze efekt koncowy jest konwertowany do zwyklej grafiki?
-------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]()
|
|
Google maps dla FF koduje krzywe w SVG dla IE w VML, zajrzałem w źródła i znalazłem, mnie chodzi o biblioteke umożliwiającą rysowanie krzywych, która robiłaby to samo, VML dla IE, SVG dla FF.
Jakby ktoś czegoś takiego szukał: http://prototype-graphic.xilinus.com/ Ten post edytował sennin 8.04.2008, 01:01:22 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiem - temat stary i nie powinienem odkopywać jednak wskazywanie drogi do alternatywy flasha nie powinno być tematem tabu
![]() Raphaël—JavaScript Library Index of /projects/svgweb -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 22:30 |