![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 44 Dołączył: 17.02.2004 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam tabelę "tabela1" z polami: wartosc (varchar), czas (timestamp), status(tinyint)
Pole wartosc jest unikalne, a czas ma ustawiony atrybut ON UPDATE CURRENT_TIMESTAM i wartość domyślną CURRENT_TIMESTAM. Teraz zrobiłęm sobie prosty formularz wysyłany jednym polem wartosc. Po jego wysłaniu ma zaktualizować timestamp dla rekordu odpowiadającego tej wartości lub utworzyć nowy rekord jeśli nie ma go w bazie. mam coś w stylu:
I jeśli nie ma odpowiadającego rekordu to go łądnie tworzy, ale nie aktualizuje timestampu dla istniejącego rekordu! Sprawdzałem też:
sprawdzałęm też:
sprawdzałem też bez ,$conn ...i nic, co dziwne zawsze wynik mam false. A rekord ten na 100% istnieje bo select mi go wyciąga. Co jest grane? Co gdzie jak poprawić żeby to działało jak tego chcę? Ten post edytował neverever 7.04.2008, 11:06:03 -------------------- neverever
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 296 Pomógł: 32 Dołączył: 3.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a spróbuj ręcznie uaktualnić(phpmyadmin albo cos pokrewneg)... a później skopiuj formułkę i zobaczy czy w poprawnej formie masz date
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 06:29 |