![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2006 Skąd: Kanagawa-ken, Japonia Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Uhm, mając taki .htaccess
Cytat RewriteEngine On RewriteCond %{Query_String} ^([a-zA-Z]+)$ RewriteRule ^GameEngine.da index.php?page=%1 [L] RewriteRule ^GameEngine.da$ index.php [L] Jak zrobić tak, aby można było używać adresu Cytat GameEngine.da?Login (index.php?page=Login) GameEngine.da?Login/Rules (index.php?page=Login&module=Rules) GameEngine.da?Login/Rules/Accept (index.php?page=Login&module=Rules&do=Accept) ? Bo przy moim obecnym .htaccessie, gdy dodaje coś po np. Login, np. Login&Load=Rules to nie znajduje mi Login_panel.php... dzieki za pomoc Ten post edytował MaestroS 7.04.2008, 09:35:16 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 1 Dołączył: 6.04.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
RewriteRule ^GameEngine.da/(a-zA-Z)/(0-9) index.php?page=%1&module=%2 [L]
Może tak? |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
moze poprostu wywal querystring i normalnie wpisz wszystkie rególy pokolei
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2006 Skąd: Kanagawa-ken, Japonia Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
up & 2up
Nie działają wasze sposoby, a tego ostatniego nie chcę komentować. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takie reguły powinny działać:
Kod RewriteEngine On RewriteRule ^GameEngine\.da,(.+),(.+),(.+)$ test.php?page=$1&module=$2&do=$3 [L] RewriteRule ^GameEngine\.da,(.+),(.+)$ test.php?page=$1&module=$2 [L] RewriteRule ^GameEngine\.da,(.+)$ test.php?page=$2 [L] RewriteRule ^GameEngine\.da$ test.php [L] Dodam do tematu jeszcze moje pytania: 1) dla reguły: Kod RewriteRule ^(.+)/?$ index.php?foo=$1 W momencie, gdy umieszczę na końcu adresu / to dołączany jest on również na końcu wartości 'foo'. Jak należy napisać regułę, żeby się tak nie działo? 2) Jak można określić w regule znak '?'? Użycie znaku ucieczki (czyli '\?') w tym wypadku nie działa. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Twój przykład wydaje się być dobry, ale nie wiem czemu u mnie nie działa. Spróbuj tak:
Kod RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/?$ test.php?foo=$1 [L]
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
webdicepl, dzięki za pomoc:)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 14:06 |