![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 4 Dołączył: 6.05.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
może Wy będziecie w stanie mi pomóc. Mam taki string
Chcę wyciągnąć z niego wszystkie znaki zawierające się pomiędzy ", za wyjątkiem " Próbuję tak:
ale wyłapuje mi wszystko, czyli "abc def" "ghi jkl", a ja chcę aby wyłapało "abc def" i nic więcej. Dziękuję z góry za pomoc. Ten post edytował wojckr 21.07.2008, 11:20:22 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie prościej usunąć wszystkie znaki cudzysłowie z tekstu, np. str_replace" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual to tak na szybko bez wytężania umysły na wyrażenia regularne a zostanie Tobie tekst który oczekujesz
![]() Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 4 Dołączył: 6.05.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może niedobrze wytłumaczyłem, nie chodzi mi o to, aby usunąć ", tylko żeby wyłapać wszystko co się znajduje pomiędzy pierwszym a drugim ", a owe wszystko to: dowolny znak za wyjątkiem "
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 296 Pomógł: 32 Dołączył: 3.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co mi się wydaje to nie da rady tego zrobić funkcjami regularnymi...
Jeżeli jestes pewien, że ciag bedzie zawsze w postaci: " cos cos " " kkk sss " to zrób expolde()" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual ciagu wzgledem znaku " i przeczytaj z tablicy o indeksie 1 ![]() ![]() Ten post edytował isso 6.04.2008, 22:25:30 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Albo trim() na "
-------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 296 Pomógł: 32 Dołączył: 3.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
trim()" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual jest chyba nieodpowiedni... bo on chce tylko tekst z pierwszego apostrofu
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potem ewentualnie dla każdej konkretnej zmiennej możesz dać: aby się pozyć cudzysłowi z końca/początku |
|
|
![]()
|
|
Niestety, wyławia:
abc abc" "abc abc A więc jeszcze raz: Jakie wyrażenie regularne dopasuje każdy znak za wyjątkiem jakiegoś? Tzn np. wszystkie znaki za wyjątkiem "a" albo wszystkie znaki za wyjątkiem "b"? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę poprawić temat na zgodny z zasadami publikowania na forum Przedszkole!
Brakuje tagu. -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 10.07.2025 - 05:41 |