![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 13.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam do was takie w sumie proste pytanie co zwraca zapytanie do SQL'a na kolumnę bitową? Czy jest to 0/1 czy true/false? Chodzi mi o to jak napisać warunek, jesli komórka bitowa w bazie jest zaznaczona zwróciło mi do zmiennej tak, a jeśli niezaznaczona to nie...
Próbowałem zmienić, na cos takiego i tez nie działa:
Dlatego zapytam, jak poprawnie napisać taki warunek? Ten post edytował pataka 5.04.2008, 11:03:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 13.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A w jaki sposób poprawnie wykorzystać? To znaczy co należy zrobić, żeby po sprawdzeniu typu zrobić taki warunek? Bo teraz, ja wprowadziłem
po selekcie to wyświetla mi się coś takiego: string(1) "" string(1) "�" NULL string(1) "" string(1) "" NULL NULL NULL Chciałbym zrozumieć w jaki sposób zrobić taki warunek, i w przypadku zaznaczonej komórki bitowej w wierszu wyświetliło mi echo zawarte po if'ie a jeśli komórka bitowa będzie NULL to wyświetli mi się to co jest po else. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:03 |