![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ponieważ nie znam w ogóle PHP i przyznam szczerze, że nie jestem w stanie zrozumieć tego języka (szybciej przyswajam C# i ASP.Net do zastosowań związanych z internetem) a potrzebuję pewnej rzeczy na zaliczenie.
Potrzebuję skrypt szyfrujący/deszyfrujący dowolnie wprowadzony tekst oraz zapisujący go i odczytujący z pliku. Przykład: Wprowadź tekst: [tutaj jakiś tekst w polu tekstowym] Zaszyfrowany tekst: [tutaj zaszyfrowany tekst który został wprowadzony] Zapisz do pliku [otwiera się okienko zapisu do pliku] Ma to działać w dwie strony: wpisujemy coś, szyfrujemy i zapisujemy do pliku, i na odwrót. Powinien być to formularz w PHP wyświetlajacy się w przeglądarce, 1 algorytm, 4 tryby pracy. Możliwośc wykorzystania jedynie algorytmów: aes, blowfish, gost, mars, rc-6, serpent, tripledes, idea, twofish. Pomoże ktoś? Proszę ewentualnie o kontakt na gadu: 9292919 lub na maila. Wielkie dzięki. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2006 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak cos to mam biblioteke (gotowa funkcje) blowfisha dla php ...
Ten post edytował xbitdesigns 5.04.2008, 02:53:49 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, wysłałem już Tobie informację na skrzynkę. Tylko jaki widzisz, nadal pojawia się problem aby teraz tą funkcję zaimplementować aby był to.... formularz z opcją zapisywania do pliku wyświetlajacy się w przeglądarce.
Jeśli możesz, albo ktoś może pomóc jeszcze, to wielkie dzięki. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy przypadkiem nie podchodzi to do działu zlecenia i oferty?
-------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Hm... nie zastanawiałem się nad tym, ale.... dobrze, niech bedzie to zlecenie/oferta.
Tak więc myślę, że wszystko opisałem co potrzebuje. Szyfrowanie, deszyfrowanie dowolnego ciągu znaków, wpisujemy tekst do szyfrowania, ponizej wyświetla nam się zaszyfrowany, i wpisujemy tekst zaszyfrowany, poniżej wyświetla nam się rozszyfrowany czyli jakiś radio button chyba musi byc aby mozna bylo wybrać dzialanie. Zapis do pliku (maks 2kB) i odczyt z pliku. Jeden algorytm wskazany i cztery tryby pracy cokolwiek to znaczy. Chce to miec na zasadzie że uruchamia się w przegladarce, chcę pliki i instrukcję jak to odpalic np pod Krasnalem tak aby działalo. Czekam na oferty, ceny...., praca na wczoraj, Gadu: 9292919, lub mail: forpilot@gmail.com tylko poważne propozycje i najlepjej z jakims demo co wykonaliście bo nie chcę zapłacić i zostac bez niczego. Demo nie oznacza że ma działac jak to co potrzebuję ale abym wiedział że coś zrobisz.... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2006 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no, projekt w zasadzie banalny ale niestety nie jestem w stanie pomoc, bo nie mam po prostu czasu.
Biblioteka blowfisha jest zaimplementowana rowniez w phpmyadmin (katalog libraries). Link do sciagniecia: http://www.speedyshare.com/258147841.html |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:58 |