Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Pomoc w szyfrowaniu/deszyfrowaniu, Potrzebuję pomocy przy napisaniu prostego skryptu i formularza...
codename

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Ponieważ nie znam w ogóle PHP i przyznam szczerze, że nie jestem w stanie zrozumieć tego języka (szybciej przyswajam C# i ASP.Net do zastosowań związanych z internetem) a potrzebuję pewnej rzeczy na zaliczenie.

Potrzebuję skrypt szyfrujący/deszyfrujący dowolnie wprowadzony tekst oraz zapisujący go i odczytujący z pliku.

Przykład:
Wprowadź tekst: [tutaj jakiś tekst w polu tekstowym]
Zaszyfrowany tekst: [tutaj zaszyfrowany tekst który został wprowadzony]

Zapisz do pliku [otwiera się okienko zapisu do pliku]

Ma to działać w dwie strony: wpisujemy coś, szyfrujemy i zapisujemy do pliku, i na odwrót.

Powinien być to formularz w PHP wyświetlajacy się w przeglądarce, 1 algorytm, 4 tryby pracy. Możliwośc wykorzystania jedynie algorytmów: aes, blowfish, gost, mars, rc-6, serpent, tripledes, idea, twofish.

Pomoże ktoś? Proszę ewentualnie o kontakt na gadu: 9292919 lub na maila. Wielkie dzięki.
Go to the top of the page
+Quote Post
xbitdesigns

-----

jak cos to mam biblioteke (gotowa funkcje) blowfisha dla php ...

Ten post edytował xbitdesigns 5.04.2008, 02:53:49
+Quote Post
codename

-----

Dzięki, wysłałem już Tobie informację na skrzynkę. Tylko jaki widzisz, nadal pojawia się problem aby teraz tą funkcję zaimplementować aby był to.... formularz z opcją zapisywania do pliku wyświetlajacy się w przeglądarce.

Jeśli możesz, albo ktoś może pomóc jeszcze, to wielkie dzięki.
+Quote Post
pyro

-----

czy przypadkiem nie podchodzi to do działu zlecenia i oferty?

--------------------
ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
+Quote Post
codename

-----

Hm... nie zastanawiałem się nad tym, ale.... dobrze, niech bedzie to zlecenie/oferta.

Tak więc myślę, że wszystko opisałem co potrzebuje. Szyfrowanie, deszyfrowanie dowolnego ciągu znaków, wpisujemy tekst do szyfrowania, ponizej wyświetla nam się zaszyfrowany, i wpisujemy tekst zaszyfrowany, poniżej wyświetla nam się rozszyfrowany czyli jakiś radio button chyba musi byc aby mozna bylo wybrać dzialanie. Zapis do pliku (maks 2kB) i odczyt z pliku. Jeden algorytm wskazany i cztery tryby pracy cokolwiek to znaczy. Chce to miec na zasadzie że uruchamia się w przegladarce, chcę pliki i instrukcję jak to odpalic np pod Krasnalem tak aby działalo. Czekam na oferty, ceny...., praca na wczoraj, Gadu: 9292919, lub mail: forpilot@gmail.com tylko poważne propozycje i najlepjej z jakims demo co wykonaliście bo nie chcę zapłacić i zostac bez niczego. Demo nie oznacza że ma działac jak to co potrzebuję ale abym wiedział że coś zrobisz....
+Quote Post
xbitdesigns

-----

no, projekt w zasadzie banalny ale niestety nie jestem w stanie pomoc, bo nie mam po prostu czasu.

Biblioteka blowfisha jest zaimplementowana rowniez w phpmyadmin (katalog libraries).

Link do sciagniecia:
http://www.speedyshare.com/258147841.html
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:58