![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2008 Skąd: Rabka Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak wykonac przekazanie do zmiennej wartości komponentu textarea i zapisac to do pliku tekst.inc ? mam zrobiony formularz który odczytuje mi zawartosc pliku wklejając ja w pole textarea. Po zatwierdzeniu ewentualnych zmian w textarea stronka zapisuje zmiany do pliku tekst.inc. Wszystko jest łądnie i działa wporzo do momentu gdy w formularzu w polu textarea wpisze kod html. Wtedy stronka zapisuje mi do pliku tekst.inc do momentu az napotka cudzysłów lub apostrof. i wtedy sie rozjeżdrza. Jak to zrobic jak wykonac ?
przykład kodu : formularz
zapis do pliku
Ten post edytował Jamalrabka 4.04.2008, 16:59:43 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 244 Pomógł: 21 Dołączył: 10.02.2008 Skąd: Załęcze Wielkie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
or Tesz tak moszna (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawaim hhtmlspecialshars link poczytaj (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował help_mee 4.04.2008, 16:36:42 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy "wkładaniu" zawartości do textarea skorzystaj z htmlspecialchars()
Proszę poprawić tytuł wątku na zgodny z zasadami panujące na forum Przedszkole |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2008 Skąd: Rabka Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy robei cos nie tak ale dfalej to samo a nawet gorzej. Skorzystałem w obu rozwiązań i jak wkłądam zawartośc pliku do textarea to robei to tak :
W oknie na stronei wygląda tekst z widocznym formatowaniem html.Gdy zapisze to znów po dodaniu czegoś to w pliku mam zapisane to: a w oryginale powinno wyglądać tak : |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 244 Pomógł: 21 Dołączył: 10.02.2008 Skąd: Załęcze Wielkie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to nie stosuj 2 tylko jeden. Najlepiej te przy wypisaniu (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
No stosuje tylko jeden sposób.
|
|
|
![]()
|
|
Bo teraz już nie kapuje o co chodzi.
Ty chcesz aby html był wyświetlany i interpretowany przez przeglądarke? |
|
|
![]()
|
|
Ja chce zrobić możliwośc zapisu do pliku treści textarea. Docelowo w tym textarea bedzie umieszczany kod html. I ja chce zeby za pomocą przeglądarki i mojej strony php była taka możliwość. Żeby człowiek który umie tylko skopiować kod html z jakiegoś edytora i wkleić go w okienko textarea mógł "zarządzać" zawartością pliku *.inc Nie wiem jak to mozna inaczej wytłumaczyc
Nikt nie wie jak to zrobić? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdy zapisze to znów po dodaniu czegoś to w pliku mam zapisane to: Poszukaj na google.pl jak wyłączyć magic_quotes Być może potrzebna jeszcze jeszcze zabawa z kodowaniem, ale to zostawimy na później. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 06:25 |