![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam kilka pytań związanych z kopią bazy danych. Mianowicie, wczoraj wykonałoem kopię bazę danych, eksportując w mysql wydaje mi się że całą bazę danych, lecz nie jestem pewien czy jest cała. Jak mogę to sprawdzić? Chciałbym ją również odpalić lokalnie, bez podłączenia do internetu. Korzystam z Krasnala. Gdzie muszę wrzucić ten plik, lub ewentualnie co zrobić żeby ta baza odpaliła mi się lokalnie? I przede wszystkim ostatnie moje pytanie, po skopiowaniu jak to umieścić na innym serwerze? Bardzo proszę o pomoc.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 244 Pomógł: 21 Dołączył: 10.02.2008 Skąd: Załęcze Wielkie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam kilka pytań związanych z kopią bazy danych. Mianowicie, wczoraj wykonałoem kopię bazę danych, eksportując w mysql wydaje mi się że całą bazę danych, lecz nie jestem pewien czy jest cała. Jak mogę to sprawdzić? Chciałbym ją również odpalić lokalnie, bez podłączenia do internetu. Korzystam z Krasnala. Gdzie muszę wrzucić ten plik, lub ewentualnie co zrobić żeby ta baza odpaliła mi się lokalnie? I przede wszystkim ostatnie moje pytanie, po skopiowaniu jak to umieścić na innym serwerze? Bardzo proszę o pomoc. wystarczy wrzucic do folderu z bazami danych u mnie jest to np. E:\Program Files\MySQL\MySQL Server 5.0\data Ten post edytował pyro 4.04.2008, 13:12:26 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 244 Pomógł: 21 Dołączył: 10.02.2008 Skąd: Załęcze Wielkie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to zrób z pliku kopiabaza.sql zrób php (rozszerzenie i tagi na początku i na końcu i uruchom)
ps. tylko jescze mysql_connect (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
niestety nadal nic. pokazuje mi blad w linii 3 gdzie mam odwolanie do tworzenia bazy danych. umieszczam kod, pierwsze 2 linijki napisalem ja, reszta jest wygenerowana przez eksport. nie moge umiescic calego kodu, poniewaz znajduje sie tam za duzo danych uzytkownikow kozystajacych z mojej strony. pomóżcie
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2006 Skąd: Kanagawa-ken, Japonia Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A nie masz w Krasnalu opcji importowania *.sql?
Po drugie, jak sie laczysz z serwerem, masz wykonac zapytanie przez mysql_query, a nie czarujesz jakies niestworzone rzeczy... |
|
|
![]()
|
|
A nie masz w Krasnalu opcji importowania *.sql? Po drugie, jak sie laczysz z serwerem, masz wykonac zapytanie przez mysql_query, a nie czarujesz jakies niestworzone rzeczy... mam opcję importu, ale pokazuje mi komunikat, "brak zapytania SQL". A co do kodu, taki został wygenerowany jak importowałem z tej bazy. dodałem tylko tag php i połączenie z mysql_connect. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 7.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety nadal nic. pokazuje mi blad w linii 3 gdzie mam odwolanie do tworzenia bazy danych. umieszczam kod, pierwsze 2 linijki napisalem ja, reszta jest wygenerowana przez eksport. nie moge umiescic calego kodu, poniewaz znajduje sie tam za duzo danych uzytkownikow kozystajacych z mojej strony. pomóżcie
Zrób:
Zamiast:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 10:22 |