|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2006 Skąd: Chojnów Ostrzeżenie: (0%)
|
Znowu zwracam się do was z prośba o pomoc. Mam trzy div'y z obrazkami jako tło
i kod CSS, który ustawia mi je obok siebie [C1][C2][C3]
No i pojawia się problem, bo chce aby te trzy divy tworzace "tabelkę" były na środku strony, a nie wyrównane do lewej. Probowałem w "klasie matce" dac
ale jest to ignorowane przez te trzy div'y. Jak rozwiązać ten problem? Ten post edytował Lee 3.04.2008, 20:47:39 |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 1 Dołączył: 8.03.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
Przede wszystkim, zamiast:
<br class="clear: both" /> daj <br style="clear: both" /> A najlepiej w ogole zrob to inaczej:) A co do centrowania to w klasie "c" musisz ustawic atrybut "width" i dac marginesy tak: margin: 0 auto; co jest rownowazne: margin-left: auto; margin-right: auto; |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2006 Skąd: Chojnów Ostrzeżenie: (0%)
|
To z class="clear: both" to przeoczenie tylko na forum (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Inaczej? Tzn. jak? Atrybut width? tylko, że szerokość środkowego (c2) jest zmienna i nie mogę jednoznacznie jej określić, bez tego nie działa mi margin: 0 auto; Dałem tak o 200 i chyba jest po środku, ale nie wiem czy to będzie pasować na różnych rozdzielczościach. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 1 Dołączył: 8.03.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
Co do inaczej to zamiast br, uzywaj marginesow i paddingow, a co do reszty, to ten kontener z klasą "c" ma szerokosc dokladnie taka, jak body (jesli jest pierwszym divem) wiec nie wysorkuje Ci sie, bo jest wielkosci body, musisz mu dac jakas wielkosc, chocby wieksza od zakladanej, po to, zeby to wysrodkowac:)
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 20:53 |