![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki skrypt ..
[php:1:eea9f405b5] <html> <body> <?php $db = pg_connect("port='5432' dbname='baza' user='x' password='x' "); $query = "INSERT INTO dod values ('$imie')"; $result = pg_exec($db, $query); if (!$result) { printf ("ERROR"); $errormessage = pg_errormessage($db); echo $errormessage; exit; } printf ("These values were inserted into the database $imie"); pg_close(); ?> </body> </html> [/php:1:eea9f405b5] do tego jest jeszcze formularz w htmlu .. i obojetnie co wpisze do pola formularza do bazy dodaje mi puste pole .. moze mi ktos powiedziec co jest zle ? ;/ ------------------------ Uzywaj BBCode'u [php] ! Seth |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2003 Skąd: Lublin city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie czytalem dokladnie ale na 1 rzut oka chodzi o register globals:
zmien $imie na $_GET['imie'] lub $_POST['imie'] itd. w zaleznosci jaka metoda przesylasz dane z formularza. -------------------- (none)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poprawilem i jest dalej tak samo ... dodaje puste pola do bazy :x
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może da coś zmiana values na VALUES... ?
|
|
|
![]()
|
|
niebardzo ...
|
|
|
![]()
|
|
okej .. poradzilem sobie ;] .. wystarczylo dodac ..
[php:1:1fa6c1b8df]<?php $imie = $HTTP_POST_VARS['imie']; ?>[/php:1:1fa6c1b8df] .. dzieki wsyzstkim za pomoc ;] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:30 |