![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 2 Dołączył: 27.03.2007 Skąd: Sufczyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam takie pytanie, czy jeśli umieszczę mapę wygenerowaną przez google maps mapę (np. )http://tiny.pl/4nr2) na stronie firmy, co oczywiście będzie komercyjnym zastosowaniem, to czy zrobie to legalnie czy nie?
Pozdrawiam Ten post edytował Tubis 3.04.2008, 16:24:07 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 11 Dołączył: 1.08.2007 Skąd: Poland,Warsaw Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proponuje w tym celu napisać do google, to chyba najprostsze rozwiązaniem, albo dokładnie literka po literke przeczytać warunki użytkownia google-mapy.
-------------------- Odpowiedź na wszystko : manual,appendix. Ulubiona książka : PHP 5 for Dummies.
Studia uh ? ;-). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Mapy Google, w tym wyniki lokalnego wyszukiwania, mapy i zdjęcia, są udostępniane użytkownikowi tylko do osobistego, niekomercyjnego użytku. Mapy Google są udostępniane użytkownikowi biznesowemu wyłącznie do użytku wewnętrznego i nie mogą być redystrybuowane w celach komercyjnych. Użytkownik może korzystać z danych map oraz wyświetlać je, używając Interfejsu API Map Google zgodnie z warunkami umowy interfejsu API. Czyli sposób podany przez Ciebie - kod HTML do mapki wygenerowany na stronie - nie może być użyty w celach komercyjnych. API Terms of Service: Cytat The API may be used only for services that are generally accessible to consumers without charge. Accordingly, You may not use the API for any service that requires a subscription or other restricted access, or for which a fee is charged. Suma sumarum, jeśli za wyświetlenie mapki dojazdowej korzystając z Google API nie każesz sobie płacić poprzez np. SMS Premium, to IMHO możesz umieścić ją na stronie firmy. Oczywiście mogę się mylić, najlepiej sam przestudiuj Warunki umowy i będziesz wiedział. Ten post edytował tiraeth 3.04.2008, 19:20:10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 2 Dołączył: 27.03.2007 Skąd: Sufczyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spradziłem to dokładnie w licencji API. I pisze tam właśnie że jak nie będe pobierał opłaty za oglądanie ampki to mogę w komercyjnych zastosowaniach kyworzystać
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 22:04 |