![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
Muszę zrobić pewien rodzaj przekierowania. Niby banalne - header("Location: http://adres"); Nie wiem jak się do tego zabrać - muszę otworzyć tą stronę wysyłając do niej dane przez POST. Jako że mam zdolność do utrudniania, wytłumaczę na przykladzie o co mi chodzi: mam pewną stronę, a na niej formularz. Kliknę OK - i formularz przesyła dane przez POST do innego adresu (i otwiera tą stronę). Problem polega na tym, że chcę zrobić to bez użycia formularza - mam dane, które chce wysłać, ale nie wiem jak to zrobić ![]() Z góry dziękuję za pomoc ![]() Na pewno rozwiązanie jest tak banalne że sam na nie nie wpadnę :/ -------------------- Husky 83 - Galeria zdjęć psów zaprzęgowych
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A tego się nie da zrobić przez zwykły link?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zwykły link? Masz na myśli adres.pl/cos.php?zmienna=a& (itd)
![]() Wtedy dane będą interpretowane przez jako GET (bo takimi też będą) a koniecznie muszą być jako POST (bo takie odbiera serwer na które chcę je wysłać). -------------------- Husky 83 - Galeria zdjęć psów zaprzęgowych
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a dlaczego upierasz się, żeby robić to bez formularza? przecież możesz zrobić ukryte pola z danymi i zostawić sam submit... możesz nawet schować cały formularz, a submit wywołać w JS...
-------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
mam powód ;-)
A tak serio to właśnie tak kombinuje - to będzie faktycznie najprostsze rozwiązanie ![]() ![]() -------------------- Husky 83 - Galeria zdjęć psów zaprzęgowych
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może nie jest potrzebne do tego php ?
Jeżeli bez przycisku to akcję submit wywołaj poprzez JS Pozdrawiam Ten post edytował pawella 3.04.2008, 11:15:42 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 5 Dołączył: 17.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
uzyj curl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukajcie a znajdziecie
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=90...mp;#entry455264 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 23:19 |