![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 44 Dołączył: 17.02.2004 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jak na włąsnej mapie dodać takiego checkboxa (Unikaj autostrad) jaki jest na stronie google maps?
![]() Mapkę zrobiłem w oparciu o przykład http://code.google.com/apis/maps/documenta...s-advanced.html Wiem, że różnica w wyznaczaniu trasy z autostradami czy bez polega na przekazaniu lub nie parametru &dirflg=h ...no ale jak go przekazać gdy formularz wysyłam postem i wykonuję funkcją setDirections ![]() gdir = new GDirections(map, document.getElementById("directions")); ... function setDirections(fromAddress, toAddress, locale) { gdir.load("from: " + fromAddress + " to: " + toAddress, { "locale": locale }); } -dodam, że chodzi mi o podobną funkcjonalność jak na google maps, tj. zaznaczam chekboxa - rysuje z pominięciem autostrad, odznaczam -rysuje automatycznie z autostradami ....oczywiście standardowy submit buttonem "Wyznacz trasę" pozostaje bez zmian. Jak to wykonać? Ten post edytował neverever 3.04.2008, 12:01:53 -------------------- neverever
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 2 Dołączył: 20.02.2007 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na dzień dzisiejszy funkcja ta jest niedostępna z poziomu Google Maps API. Wkrótce prawdopodobnie, wraz z kilkoma innymi bajerami, zostanie wprowadzona http://code.google.com/p/gmaps-api-issues/...ss-GDirections#
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 9 Dołączył: 26.01.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 2 Dołączył: 20.02.2007 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Obstaję przy swoim, że się nie da. Proponuję zerknąć do linka którego zamieściłem. Poza tym w przykładzie z tutorialu Mike'a Williamsa samochodzik porusza się po autostradach (dla domyślnej trasy akurat nie), a owego "checkboxa" brak.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:41 |