![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 316 Pomógł: 36 Dołączył: 2.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich użytkowników.
Mój problem jest następujący: używając polecenia exit nie wykonuje się dalsza część strony :] . Nie skryptu php, tylko strony w ogóle. Jeśli poniżej mam jakiś tekst, to przeglądarka go nie wyświetli, a otwarte znaczniki (np body i html) pozostaną otwarte. Strona nie chce się zwalidować, a jej źródło w przeglądarce wygląda cokolwiek ciekawie - jakbym napisał do połowy. Wszystkie nawiasy są pozamykane, średniki są we właściwych miejscach - możecie mi wierzyć :]. Proszę o pomoc.
Powód edycji: dodalem tag (cysiaczek)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 37 Dołączył: 27.02.2008 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tego co wiem, to exit zatrzyma ci cały skrypt, a całym skryptem jest cała strona php - więc nie zostanie wyświetlone to, co jest poniżej exit, nawet jeśli jest to zwykły html...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 316 Pomógł: 36 Dołączył: 2.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy istnieje polecenie zatrzymujące wykonanie skryptu do jakiegoś określonego przez programistę momentu?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 37 Dołączył: 27.02.2008 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
instrukcje warunkowe typu if, else itd...
może pokaż kawałek kodu i napisz, co chciałbys osiągnąć? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 370 Pomógł: 43 Dołączył: 1.12.2007 Skąd: Kędzierzyn Koźle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli Ci to coś da to możesz zrobić tak:
W pliku header.php umieszczasz wszystko co chciałbyś mieć ponad główną treścią, czyli np. Dalej w pliku footer.php robisz i teraz we wszystkich plikach dołączasz te 2 pliki jeden na początku dokumentu, drugi na dole. Jak chcesz zastosowac exit to robisz:
i wtedy będziesz miał wszystko ładnie pozamykane ![]() -------------------- pretty as a shit.
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki wielki wam obu w końcu sobie jakoś poradziłem - wkleiłem tą część kodu która miała go zamykać przed exitem, jak radził krzywy.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:36 |