![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam dziwny problem z moją stroną. Mam skrypt na upload plików. Na localhoscie działa idealnie. Zawsze działał poprawnie na mojej stronie. Od pewnego czasu coś się zepsuło. Więc zaczynam to naprawiać. Skrypt uploaduje pliki do folderu photo. Naturalnie ma on uprawnienia 775. Nie działa. No to szukam innego rozwiązania. W vortalu PHP znalazłem prosty skrypt, więc sprawdzam. W tym katalogu photo tworzę dwa pliki upload.html uploadfile.php
Otrzymuje komunikat: Internal Server Error Directory "/home/jareks/domains/sulkowice.pl/public_html/judo/photo" is writeable by group suPHP 0.6.2 O co w ogóle chodzi ? nigdy nie miałem żadnych problemów ze skryptem. Nie wiem czy ten wątek może być tutaj, ale nie znam przyczyny błędu więc tutaj wrzuciłem. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 535 Pomógł: 27 Dołączył: 3.05.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Spróbuj utworzyć ten katalog z pod php a nie z pod ftp może pomóc.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
raczej to nie będzie miało znaczenia. Coś się zmaściło, bo żaden upload nie działa. tylko nie wiem co... siet
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 535 Pomógł: 27 Dołączył: 3.05.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
To ma znaczenie, skoro pisze to spróbuj - linux to nie windows...
|
|
|
![]()
|
|
ale wiesz, kłopot w tym że katalog posiada jakieś 200-300 zdjęć.
nie bardzo mogę przenieść wszystko łatwo i sprawnie. |
|
|
![]()
|
|
Utwórz nowy katalog z pod php, jeśli masz dostęp do ssh to z konsoli przenieś a jak nie to poproś admina.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Directory "/home/jareks/domains/sulkowice.pl/public_html/judo/photo" is writeable by group suPHP 0.6.2 nie masz dostepu do folderu, ponieważ należy on do grupy suPHP 0.6.2, nalezy poprosic admina zeby dodal cie do tej grupy (funkcja chgrp()) lub zeby zmienil wlasciciela pliku na ciebie (funkcja chown()) -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 21:57 |