![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem z dość duża aplikacja która pisze wraz z kolega w firmie , może ja już nie widzę błędu bo za długo w tej aplikacji grzebie , ale jak na moje jest dobrze, chyba bo ja nieomylny to ja nie jestem Tylko cały czas nie wykonuje zapytania nawet errorów nic nie pokazuje
[php][/php] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
$zapytanie_sql - w roznych funkcjach sie do tego odwolujesz, ale przeciez ani to global, ani to wlasciwosc klasy. Krotko rzecz mowiac: ustawiasz to w jednej funkcji, ale druga juz tego nie widzi.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poprawiłem naspor ale nadal pokazuje mi błąd zapytania i jak dam $polaczenie->error() to i tak zdanych błędów nie pokazuje
Naspor a czy jest może inny sposób na to żeby w mysqli ani w pdo w funkcjach nie używać global ? Ten post edytował dzesi 3.04.2008, 14:15:01 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat ale nadal pokazuje mi błąd zapytania to zamiast: die("błąd zapytania "); daj die(mysql_error()); ![]() Cytat Naspor a czy jest może inny sposób na to żeby w mysqli ani w pdo w funkcjach nie używać global ? Oczywiscie, w tym przypadku muisz z global $zapytanie_sql; zrobic wlasciowosc klasy. Globale są BLE. pozatym nospor a nie naspor -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Teraz to w ogóle pusta kartka , ani błędów i zdanego wyniku szukania nie pokazuje
|
|
|
![]()
|
|
@JoeTheWinner nie wcinaj sie ludziom w tematy.
@dzesi to moze zamiast mysql_error() daj $polaczenie->jakiserror. Nie wiem co to jest te twoje $polaczenie. Skoro $polaczenie->query() nic ci nie zwraca to pewnie jest jakis blad, wiec go wydobądź. Troche wlasnej inicjatywy byloby naprawde mile widziane ![]() edit down: to, ze w obu kodach jest "while" to nie znaczy ze problem jest ten sam -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
skoro $połączenie to wlasciwosc klasy to masz sie do niej dobierac nie przez global a przez $this->polaczenie
i skoro jest to obiekt mysqli to nie mysql_error() a .... zobacz w manualu. Prosilem bys sie wykazal wlasna inicjatywa ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Witam ponownie teraz mam dość dziwny problem otóż jak w phpmyadmin daje zapytanie ,mam bazę i w niej tabele i przy zapytaniu odwołuje sie do jednej z tabeli ale dostaje błąd Unknown column 'xxx' in 'where clause'
tak samo jest przy zapytaniu z php
Może ktoś mi pokaże co robie zle ?, bo ten błąd mówi chyba ze nie ma takiej tabeli ani takiego wyniku , jak w bazie znajduje sie ta tabele a w niej te dane .I czy wyświetlenie wyników jest dobre ?.Bardzo dziękuje za pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 535 Pomógł: 27 Dołączył: 3.05.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
$this->wyszukaj jest to zmienna która odbiera dane z formularza tzn $this->wyszukaj=$_post....... i ta tabela istnieje w bazie sam nie wiem co jest zle może ktoś ma podobny problem ?
|
|
|
![]()
|
|
no a nie powinno byc tak:
? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
A czy jest jakaś metoda w mysql żeby nie wybierać danych z jakiegoś pola w tabeli tylko zeby przeszukał wszystkie pola ?
|
|
|
![]()
|
|
Nie ma.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 535 Pomógł: 27 Dołączył: 3.05.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Cytat $this->wyszukaj jest to zmienna która odbiera dane z formularza tzn $this->wyszukaj=$_post....... i ta tabela istnieje w bazie sam nie wiem co jest zle może ktoś ma podobny problem ? Filtruj te zmienne gdyż w innym wypadku grozi Ci SQL injection |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:17 |