![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2006 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam tablice wewnatrz klasy i __get sprawdza istnienie danej zmiennej w tejze tablicy.
Zend ma slowa kluczowe w komentarzach ktore rozpoczynaja sie od @. Jakim slowem kluczowym, w komentarzu klasy, nalezalo by zadeklarowac pole, aby zaczal je podpowiadac ? Deklaracja w klasie raczej odpada bo get mi wtedy nie bedzie dzialal. No chyba, ze ktos wie jak zrobic zeby __get dzialal mimo tego iz pole jest wczesniej zadeklarowane. Zazwyczaj zadawalem glupie pytania ale to chyba ma sens. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zdaje się że ZDE nie ma aż tak rozbudowanej funkcji dokańczania kodu.
Jedyna taka funkcjonalność spoczywa na @var o którym możesz poczytać w pomocy programu ( wpisz w wyszukiwarce słowo hint ) Oczywiście mogę się mylić i jeśli tak jest to ja również bardzo chętnie bym poznał rozwiązanie ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2006 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast pol zrobilem metody, roznica w sposobie przypisania niewielka, a podpowiadanie jest.
Ewentualnie moglbym zadeklarowac pola (tak by podpowiadanie dzialalo) a pozniej, w chwili uzycia metody "save" (obiekt ma metode save ktora dziala na polach w chwili uzycia) zrobic petle...
Ten post edytował xbitdesigns 2.04.2008, 15:22:22 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 07:39 |