![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 138 Pomógł: 1 Dołączył: 17.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hi,
Mam sobie prosty formularz: I chciałbym zrobić taki myk aby po wysłaniu formularza, pola typu checkbox oraz select które zostały wybrane/zaznaczone pozostały zaznaczone po wysłaniu formularza, a nie resetowały się. W przypadku pól typu input nie ma problemu (value=) A w tym przypadku? Próbowałem coś w stylu funkcji w php typu if.... ale jakoś marne dało to efekty. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 23 Dołączył: 2.12.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj użyć sesji, kiedyś też do podobnej rzeczy używałem...
O sesjach możesz poczytać na: http://pl.wikibooks.org/wiki/PHP/Sesje -------------------- Masz swoje mieszkanie i chcesz je wynająć? Sprawdź ofertę Zarzadządzanie Najmem
WRONA.IT - pozycjonowanie stron www.ecyklopedia.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I chciałbym zrobić taki myk aby po wysłaniu formularza, pola typu checkbox oraz select które zostały wybrane/zaznaczone pozostały zaznaczone po wysłaniu formularza, a nie resetowały się. Sprawdzaj wartość i odpowiednio do niej ustawiad właściwość selected w odpowiednim polu <option> bo chyba o takie coś Ci chodziło i właściwość checked w przypadku checkboxa. Ten post edytował JoShiMa 1.04.2008, 22:15:18 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 22:25 |