![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Elo. Wpadłem na pomysł, ze zrobie własne forum. No i na wstepie napotkałem juz problem. Działa mi zakładanie nowych tematów oraz pisanie postów. Problem w tym, ze zamiast wyswietlac ostatniego postu wyswietla mi pierwszy z danego tematu. Co zrobic by wyswietlal sie ostatni post?
![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 463 Pomógł: 49 Dołączył: 27.12.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze powiesz nam najpierw jaki masz skrypt forum
![]() no chyba ze piszesz swoj ;] Ten post edytował Piniek 1.04.2008, 19:27:21 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zapytanie z tabeli postów dane id ... i na końcu asc
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
to jest z indexu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
ORDER BY `tresc` DESC
przeciez tu sortujesz po tresci. Skoro chcesz wyswietlac ostatni to musisz sortowac po dacie utworzenia. ps: z php to nie ma zadnego zwiazku. Predzej z przedszkolem ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
no tez prawda. wziolem sortowanie po ID i tez mi wyswietla pierwszy post a nie ostatni. a co do kategorii to skoro to jest przedszkole to czemu nie chce mi dzialac wedlug waszych polecen
![]() ![]() obywatele. sam rozwiazalem juz ten problem. daje skrypt
Ale teraz mam kolejne pytanie. chce aby wyswietlalo mi ilosc postow oraz ilosc tematow. jak to zrobic bo kompletnie nie wiem jak sie do tego zabrac ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat no tez prawda. wziolem sortowanie po ID i tez mi wyswietla pierwszy post a nie ostatni Bo moze dales asc zamiast desc ![]() Cytat obywatele. sam rozwiazalem juz ten problem mowilem bys pojechal po dacie. Jednak data to data a id to id ![]() Cytat a co do kategorii to skoro to jest przedszkole to czemu nie chce mi dzialac wedlug waszych polecen poki co temat lezy w php a nie przedszkolu. pozatym do moich polecen sie nie stosowales.Cytat chce aby wyswietlalo mi ilosc postow oraz ilosc tematow. Magiczne słowo: count - patrz manual mysql -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
hmm no tez prawda. zastosuje, a jak nie bedzie działało to ubije
![]() wasze sczescie. DZIAŁA ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:22 |