![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam takie problem. Mianowicie nie wiem zabardzo jak sprawdzic czy dany url istnieje za pomoca PHP... Tak aby uzyskac w tłumaczeniu taki efekt: Jeśli STRONA A istnieje to zmienna CZY = 'istnieje' jesli nie istnieje zmienna CZY = 'nie istnieje' Chodzi o normlane zapytanie warunkowe, tylko nie wiem, jaka funkcje wykorzystac do takieg ozapytania... Z gory dziek iza pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
fopen() ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm, niezabardzo...a moze jakies inne propozycje z wyłaczeniem fopen() oraz fsockopen()...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2006 Skąd: Kanagawa-ken, Japonia Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Niby jak inaczej chcesz sprawdzić, czy strona istnieje nie sprawdzajac jej? Albo fopen, albo fsockopen. Ja innej metody nie znam.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może użyj cURL-a. Zainicjalizuj sesję i sprawdź kod błędu.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 07:41 |