![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich,
mam taki problem: stronka jest podzielona na 2 ramki w jednej jest menu a w drugiej treść strony. Z ramki gdzie jest treść otwieram okienko do edycji i po zapisaniu zmian chcę odświeżyć obie ramki (menu i treść) Jak daje polecenie: window.opener.location.reload(); odświeża mi tylko ramkę z treścią. Ramki nazywają się: "menu" i "center" Ps. Ale muszę odświeżyć te ramki osobno, a nie całe okno. Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam. Ten post edytował mroowa 1.04.2008, 13:04:49 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Załóżmy, że w na stronie która otwiera okno masz funkcję:
To wtedy w okienku możesz tak wywołać tą funkcję z rodzica: Kod window.opener.x(); Jeśli teraz do tej funkcji x() dodasz: Kod parent.frames[0].location.reload(); to po aktywowaniu funkcji x() (u ciebie w wyskakującym oknie) zostanie przeładowana pierwsza ramka. Przeładowanie drugiej ramki też bym dodał do funkcji x(). Ten post edytował lord_t 1.04.2008, 23:00:23 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, wielkie dzięki działa ok.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:59 |