![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 31.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem z przesłaniem wartości dynamicznie generowanych checkbox'ów. Tzn. mam wyswietlone w formularzu wszystkie "akcesoria" z bazy danych, obok nich jest checkbox. Problem w tym, że kiedy wybiorę kilka/wszystkie opcje zaznaczenia przesyła i wyświetla mi tylko ostatnią (chyba najwiekszą) wartość.
Tablice raczej odpadają, tam jest sporo tych "akcesoriów". Znalazłem na forum coś w tym stylu ale nie mogę sobie poradzić. Prosze o pomoc Strona z formularzem:
Tu się wyświetla ok. 40 "akcesoriów" czyli będzie też ok. 40 checkbox'ów: Strona zamówienia (odbiór post'em):
Tu chciałbym żeby się wyświetlały te "akcesoria", które były zaznaczone w formularzu |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 31.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm, na początku jak testowałem to:
to pojawiała się tablica
Później jak zaznaczyłem wszystkie checkbox'y pokazywała tylko ostatnio wybranego np.:
Niestety, dalej nie wiem co zrobić |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A zmieniłeś
Kod name="akcesoria'.$id.'" NaKod name="akcesoria['.$row_a['id'].']" ?Bo powineneś otrzymać:Kod Array Gdzie index'y to ID z bazy a 1/0 (lub poprostu brak indexu) oznaczają czy jest on zaznaczny czy nie
( [akcesoria] => Array ( [1] => 1 [3] => 1 [5] => 1 ) [wyslij] => Wyślij ) |
|
|
![]()
|
|
Nie do końca, wyświetla mi teraz np.:
Może struktura tabeli nie jest poprawna?:
rozumiem żeby ustawić value="1" ? jeżeli tak, to co dalej z tym zrobić ? Ten post edytował ocz85 31.03.2008, 19:36:52 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:34 |