![]() |
![]() |
-krystian4842- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam ponownie. Zrobiłem system hotlinkujący i właśnie robię do tego takie statystyki kto hotlinkował w panelu administracyjnym (php-Fusion). Wszystko już zrobione oprócz takiego czegoś: w pierwszej tabeli (nie MySQLowskiej tylko HTMLowskiej) podaje IP hotlinkującego; mam bazę danych użytkowników tylko, że w osobnej tabeli MySQL mam dane userów, a w osobnej hotlinki. Chciałbym zrobić tak, żeby porównywało IP hotlinkującego z IP normalnego usera (z wszystkimi userami) i wyświetlał nazwę użytkownika (o ile znalazł podobieństwo IP) w pewnej tabeli HTMLowskiej. Może za bardzo pokręciłem, kod pewnie wszystko wyjaśni.
Kod $result = dbquery("SELECT * FROM fusion_hotlink"); $result2 = dbquery("SELECT * FROM fusion_users"); if (dbrows($result) && dbrows($result2)) { while ($data = dbarray($result)) { $id = $data['id']; $ip = $data['ip']; $referer = $data['referer']; $dat = $data['datetime']; $counter = 0; echo "<tr>"; while ($data2 = dbarray($result2)) { if ($ip = $data2['user_ip']) { echo "<td class='tbl2'>" . $data2['user_name'] . "</td>"; $counter = 1; Break; } } if ($counter = 0) { echo "<td class='tbl2'>Nie odnaleziono</td>"; } echo "<td class='tbl2'>$ip</td><td class='tbl2'>$referer</td><td class='tbl2'>$dat</td></tr>"; } } I mam jeszcze jedną prośbę: gdyby ktoś mi podpowiedział jak zoptymalizować ten kod. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-krystian4842- |
![]()
|
Goście ![]() |
O to chodzi, że zły, bo zamiast wyświetlić tego, którego porównał z pozytywnym wynikiem to wyświetla wszystkich użytkowników bez względu na to czy ip usera jest równe ip hotlinkującego czy nie. A co do twojego rozwiązania to spróbuję jutro.
Wielkie dzięki, działa. Niby jeden znak, a wszystko zmienia. Ten post edytował krystian4842 31.03.2008, 18:17:58 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:13 |