![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 1 Dołączył: 14.02.2007 Skąd: SZCZECINEK Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam ten problem mam już od dłuższego czasu i nie mogę sie z nim uporać . Ustawiam sobie div wszystko pięknie ładnie ale w operze tak jest . Natomiast kiedy przechodze do moziili ostepy się pomniejszaja przez co nachodzi na siebie . Jakiego pozycjonowania mam użyć i jakich mniej więcej parametrów aby wszystko było takie same w każdej przeglądarce ? Lub jeśli ktoś może dac jakiś link do dobrego kursu z tymi divami
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż kod/daj linka do strony bo nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi.
Może wyzerowanie wszystkich domyślnych marginesów pomoże? Kod html, body, h1, h2, h3, h4, h5, h6, div, span, blockquote, p, address, form,
fieldset, img, ul, ol, dl, dt, dd, li, hr, table, td, th, strong, em, sup, sub, dfn, ins, del, q, cite, var, samp, code, kbd, tt{ margin: 0; padding: 0; border: 0; } |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 1 Dołączył: 14.02.2007 Skąd: SZCZECINEK Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Te róznice w przeglądarkach już naprawiłem jendak teraz mam problem z colorami.
Daje color container green jednak na stronie nic się nie stało ? Co zrobiłem nie tak ?
Ten post edytował robert-0627 31.03.2008, 17:01:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast nazw słownych lepiej użyć zapisu szesnastkowego - kolor zielony to: #0000FF (lub w skrócie: #00F)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 1 Dołączył: 26.08.2006 Skąd: Simplicity Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
...postanowiłem wpaść. Crozin, zapis
== (nie wymieniłeś wszystkich elementów, ale prawie:)). Co do tematu posta... nie warto szeregować elementów strony "absolutnie". Lepiej można to zrobić za pomocą właściwości float. Przykładowo, gdy chcesz dać jakiegoś diva na prawo, dajesz Gdy chcesz go umieścić pośrodku stronu(tak jak div container, jak mniemam), powinieneś dla tego diva dać właściwość Jak masz jakieś pytania na temat xhtmla/css, wal na pw. Pozdrawiam. Ten post edytował fjellah 31.03.2008, 19:06:14 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
@fjellah masz rację... ten zapis kopiuję/wklejam już od ponad roku (chyba... może więcej)
Gdzieś, kiedyś, coś wyczytałem, że lepiej stosować taki zapis niż gwiazdkę - ale obecnie nie jestem w stanie nawet powiedzieć czy to prawda ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 1 Dołączył: 26.08.2006 Skąd: Simplicity Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma takiej opcji, żeby gwiazdka nie zadziałała czy żeby było w jej stosowaniu coś niepewnego...Jeszcze się nie spotkałem z przypadkiem, by zawiodła. Naprawdę
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 17:44 |