![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 2 Dołączył: 29.12.2006 Skąd: Polska, gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
KOD:
Wygenerowany przez pętle Php. Jest 1000 kolumn ![]() Oto błąd: 1005: Can't create table '.\king\map.frm' (errno: 139) POMOCY!! Chce żeby sie ta tabelka utworzyła. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Każda tabela musi mieć kolumnę kluczową...
Popraw na tka:
Powinno pomuc... Ps O ile mi wiadomo to jest jakieś ograniczenie co do tworzenia kolumn w mysql i chyba wynosi ono coś koło 40... Ten post edytował ShadowD 29.03.2008, 13:05:40 -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 2 Dołączył: 29.12.2006 Skąd: Polska, gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tym keyem to zapomniałem.
Ale i tak u mnie limit kolumn wynosi 1000 wiec zrobiłem 999 + wiersz THX |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak mówi ~ShadowD - są limity ilości kolumn w MySQL: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/col...ount-limit.html
Napisz tu ze szczegółami co chcesz otrzymać przy pomocy tej tabeli, bo na 90% będzie się to dało zrobić przy użyciu jednego pola typu binary. PS. Tabela nie musi mieć PRIMARY KEY -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Każda tabela musi mieć kolumnę kluczową... Popraw na tka:
Powinno pomuc... Ps O ile mi wiadomo to jest jakieś ograniczenie co do tworzenia kolumn w mysql i chyba wynosi ono coś koło 40... KAZDA? Mi sie wydaje, ze nie musi byc primary_key'a, sorry ze taki dlugi nieuporzadkowany cytat, ale chce pokazac calosc bo chcialem sprawdzic czy rzeczywiscie musi byc kolumna kluczowa: Kod mysql> create table costam (jedno_cos char(20), drugie_cos char(20), trzecie_cos
char(10)); Query OK, 0 rows affected (0.06 sec) mysql> show tables; +----------------+ | Tables_in_test | +----------------+ | costam | +----------------+ 1 row in set (0.00 sec) mysql> select * from costam; Empty set (0.00 sec) mysql> insert into costam values (1, 2); ERROR 1136 (21S01): Column count doesn't match value count at row 1 mysql> insert into costam values (cos, cos2); ERROR 1136 (21S01): Column count doesn't match value count at row 1 mysql> insert into costam values (cos); ERROR 1136 (21S01): Column count doesn't match value count at row 1 mysql> show columns from costam ->; +-------------+----------+------+-----+---------+-------+ | Field | Type | Null | Key | Default | Extra | +-------------+----------+------+-----+---------+-------+ | jedno_cos | char(20) | YES | | NULL | | | drugie_cos | char(20) | YES | | NULL | | | trzecie_cos | char(10) | YES | | NULL | | +-------------+----------+------+-----+---------+-------+ 3 rows in set (0.03 sec) mysql> insert into costam values ('cos', 'cos2', 'cos3'); Query OK, 1 row affected (0.00 sec) mysql> select * from costam; +-----------+------------+-------------+ | jedno_cos | drugie_cos | trzecie_cos | +-----------+------------+-------------+ | cos | cos2 | cos3 | +-----------+------------+-------------+ 1 row in set (0.00 sec) mysql> describe costam; +-------------+----------+------+-----+---------+-------+ | Field | Type | Null | Key | Default | Extra | +-------------+----------+------+-----+---------+-------+ | jedno_cos | char(20) | YES | | NULL | | | drugie_cos | char(20) | YES | | NULL | | | trzecie_cos | char(10) | YES | | NULL | | +-------------+----------+------+-----+---------+-------+ 3 rows in set (0.02 sec) Ten post edytował pyro 29.03.2008, 14:28:44 -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Chce otrzymać mapę do gry mmorpg
Na każdym kwadraciku ma coś być |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie mozesz trzymac w tabeli
wspolrzedna_x | wspolrzedna_y | cos ? -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
już tak zrobiłem ale dzieki
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:54 |