![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam. Myślałem na wyszukiwarka na stronie. I myśląc wpadłem na taki kod:
Coś nie działa w tym skrypcie. Pytanie jest co? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Patrz ostatnio narzekałeś na moją ortografię a tu ci chce pomóc...
![]() Ok ale do rzeczy napisz jaki masz błąd ciężko określić o samym kodzie... Ps A tak na chwile obecną to hasła i danych do połączenia nie przechowuje się w zmiennych tylko obrazu do skrypty wpisuje bo nie ma poco tak tego robić. ![]() Ps2 Moim zdaniem ten kod się kompletnie nie nadaje... Ten post edytował ShadowD 29.03.2008, 11:25:44 -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
ja go wymyslilem dzisiaj o 2 w nocy. zaden blad sie nie pojawia. poprostu. sama strona i formularz. tylko tyle
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To co napisałeś to totalne nieporozumienie. Czemu sprawdzasz dopasowanie do wyrażenia po stronie PHP? Użyj przynajmniej LIKE, a najlepszym rozwiązaniem będzie: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/fulltext-search.html
|
|
|
![]()
|
|
to zapodajcie mi gotowy kod
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To znaczy mogę napisać jak to ma działać...
Pętla która wyciąga poklei wszystkie dane z bazy i zamienia je w zmienne np $danezbazy i w pętli piszesz jeszcze czy w ciągu $danezbazy znajduje się $szukanuciag jeśli tak to pokazujesz całego newsa np... Jeśli chcesz gotowy kod to mogę spróbować tylko napisz... -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat $wynik = mysql_query (\"SELECT * FROM filmy\") or die (mysql_error()); echo(''); $get = $_GET['search']; while($row = mysql_fetch_array($wynik)){ if($row[0] == $get){ echo $row[0]; } } ?>[/php] Coś nie działa w tym skrypcie. Pytanie jest co? jak ona ma niby sprawdzac $_GET['search']; skoro cale twoje zapytanie do bazy to "SELECT * FROM filmy" ![]() Ten post edytował pyro 29.03.2008, 14:36:24 -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
jezeli jest adres index.php?search=a to powinno pokazac wyniki z a. $_GET['search] = a . Teraz kumasz
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jezeli jest adres index.php?search=a to powinno pokazac wyniki z a. $_GET['search] = a . Teraz kumasz LoL, pytanie brzmi CZY TY KUMASZ?! -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.07.2025 - 23:49 |