![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 17 Dołączył: 26.08.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
W bazie danych mam tabele a w niej dane. I w jednej kolumnie są liczby. I wedlug tej kolumny chcę sortować wyświetlanie wyników. Wiem jaki kod służy do sortowania ale jak w tej kolumnie znajdują się liczby mniejsze od 10 w postaci np. 2, 3, 4 oraz większe od 10 i jak sortuje według tych liczb od największej do najmniejszej to najpierw wyświetlają mi się liczby mniejsze od 10. A następnie po nich liczby dwu cyfrowe już w doberj kolejności. I nie wiem co mam zrobić żeby sortowało tak jak powinno. Proszę o pomoc Ten post edytował Puzi 28.03.2008, 16:37:07 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 313 Pomógł: 5 Dołączył: 22.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
SELECT * FROM table ORDER BY id DESC;
ASC-rosnąco DESC-malejąco |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 5 Dołączył: 23.10.2006 Skąd: Gda?sk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jesli kolumne z liczbami zadeklarowales jako varchar, text lub jakis inny typ tekstowy to tak jest
bo jesli kolumna jest typu int to opisana przez ciebie sytuacja nie ma prawa zajsc (kod sortowania to order by kolumna DESC) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 04:28 |