![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 28.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Chciałabym, abyście ocenili stronę mojego miasta. Jest moja pierwsza strona PHP dlatego jestem ciekawa jak ta cała robótka wyszła.
www.nowy-staw.cba.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 6 Dołączył: 23.03.2008 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od strony kodu:
1) 163 linijka (przynajmniej u mnie): Style, jeżeli już w dokumencie, to w sekcji <head> 2) Jeżeli występują dwa elementy, które mają mieć taki sam wygląd to stosuje się class a nie id. 3) Oparte na tabelkach - wersja hard: tabelka w tabelce. Ogólnie: 1) co właściwie pisałeś sam? ![]() 2) podobnie forum - lepiej instalować je na własnym serwerze. 3) w newsie o WOŚP jest jakiś dokument do ściągnięcia, ale niestety *.doc - kiepskie rozwiązanie. Jeżeli już to PDF. 4) Księga gości - jak powyżej ![]() Podsumowując - jak na pierwszy raz nie ma tragedii. Kilka(naście) błędów w walidacji jeszcze nikogo nie zabiły (no ale to: <?xml version="1.0" encoding="windows-1250"?> jest już lekkim przegięciem). Polecałbym lekturkę: 1) Tabelki to złoooo 2) Kilka rad a propo CSS No, to tyle. Oczywście wszystko to opinie subiektywne i nie należy ich brać sobie do końca do serca ![]() Ten post edytował Trobin 28.03.2008, 16:26:28 -------------------- Pracuję na: Apache 2.2.4, MySQL 5.0.20a, PHP 5.3.0
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 28.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dlaczego nie brać do serca? Jak najbardziej biorę. Uczę się małymi krokami i zupełnie sama. Wiem, że w kodzie strony może być jeszcze chaos, ale na wiele rzeczy natykałam się w trakcie tworzenia strony. I to było takie dokładanie. Zabrakło czasu żeby to ujednolicić. Dzięki za link do strony gdzie piszą o tabelach. Przyda się na pewno. Wiem, że dużo osób tabel nie lubi. Ja skorzystałam, bo kiedyś tak ktoś pokazał. Ale poczytam i z czasem zmienię. Czasem korzystam z gotowców (np. księga gości, forum itp.), bo nie jestem jeszcze na etapie pisania takich rzeczy samodzielnie. Czasem trzeba wziąć skadś pomysł. Do tego dochodzi fakt, że z PHP nie miałam wiele wspólnego i uczę się tego języka. No i po trzecie to brak czasu. Ale z czasem mam nadzieję, że z gotowych skryptów zrezygnuję i stworzę własne. Dzięki za uwagi. Czekam na następne
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeszcze tam gdzie sa zdjecia i ich powiekszanie, mozesz wstawic lightbox'a, bedzie sie lepiej ogladac
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 16 Dołączył: 4.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
php ?
ja widze same gotowce |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 13:09 |