![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
mam pytanko.
Strona dotyczy Smarty. Przykładowo mam stronkę index.php Strona w php ma mi otwierać szablon start.tpl który ma podzialone jeszcze na 3 szablony. mianowicie szablon start.tpl odrazu pobiera przez zmienne lub include file pili 1.tpl 2.tpl i 3 tpl. no i kazdy z tych plików zawiera inne informacje . ale powiedzcie mi to czego nie jestem pewny. Plik start.tpl ma znaczniki html. czyli <html><head><body> wiec czy pliki 1,2,3.tpl mają zawierac tez te znaczniki czy tez juz sam kod html (jakies tam tabelki i inne pierdulki <table> <li><div>...itp) I naprzykład plik start.tpl moze wygladać tak?>
I w plikach tpl nie wolno już stosować znacznków <html> <head><body> oprusz tego ktory jest tym głownym czyli start.tpl Czy tez poprawną metodą jest stosowanie w szablonach pod zmienną w moim przypadku @page(4) znaczików <body> Tak aby kazda stronka która ma otworzyz zmienna pageb miala <body> No i oczywiście wyrzucenie ich ze strony start.tpl Nie wiem czy napisalem to tak jak trzeba . Mam mątlik w głowie. Jeśli nie jest napisane zrozumiale to wyjaśnie to raz jeszcze. dziękuję z góry za odpowiedź |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 14:32 |