![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem z polskimi fontami w skrypcie php Open-Realty, a dokładnie tylko w polu TEXTAREA(inne pola działają bez probleu z polskim fontem) podczas edytowania oferty. Moje kodowanie bazy mysql jest iso-2. Proszę o pomoc. Oto zrzuty ekranu na czym problem polega: ![]() ![]() Ten post edytował biznes24 27.03.2008, 18:19:05 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 23 Dołączył: 2.10.2007 Skąd: Słupsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może kodowanie w bazie danych masz źle ustawione dla tego pola?
-------------------- banan wszyscy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W phpmyadmin ma ustawione na latin2_general_ci
Oto link do pliku mysql. Może wyłapiesz błąd. http://akralab.pl/baza-mysql.sql |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 8 Dołączył: 7.07.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja w swoich skryptach mam kodowanie na stronie iso-8859-2, a w bazie mam wszystkie tabele kodowane w utf8_unicode_ci, i całą bazę mam kodowaną w utf8_unicode_ci. Miałem podobne problemy. Jednakowe kodowanie to podstawa, i wtedy bez krzaczków.
-------------------- Jeśli pomogłem- kliknij POMÓGŁ-przyda się ;)- jeśli piszę bzdury- pisz pod postami. Poprawię się.
PISZĘ POPRAWNIE PO POLSKU! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 23:46 |