![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć Koledzy,
W wolnej chwili i przy napływie inspiracji pomyślałem sobie, że XSL może być świetnym sposobem na projektowanie łatwych do zrozumienia szablonów. Faktyczne przy połączeniu z DOMDocument wychodzi nieźle, ale... jeśli w dokumencie XML zrobię coś takiego: <pHtml> <![CDATA[ <p>tekst</p> ]]> </pHtml> W odpowiedzi uzyskuje <p>tekst</p>Co poniekąd jest poprawne, ale raczej nie o to mi chodziło. Macie jakieś pomysły na ominięcie tego problemu? Pomysłu z str_replace raczej nie chciałbym maglować. Pozdrawiam, Grzegorz Wiśniewski |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
z php to ma sredni zwiazek.
Juz dawno nie uzywalem xsl, ale musisz bodajze ustawic parametr escape na false jako atrybut w xsl. Poszukaj wiecej info w dokumentacji. edit: http://www.dpawson.co.uk/xsl/sect2/N7150.html Cytat <xsl:text disable-output-escaping="yes"><</xsl:text>
should generate the single character <. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięku za link. Nie bardzo idzie mi jednak implementacja tego :/ W pliku XSL zrobiłem tak:
<xsl:template match="pHtml"> <xsl:text disable-output-escaping="yes"> <xsl:value-of select="." /> </xsl:text> </xsl:template> Ale niestety sypie mi błędami. Nie mam pojęcia jak to zaimplementować poprawnie :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
nie jestem pewien czy w <xsl:text mozesz wkladac inne znaczniki jak to uczyniles. tam powinien byc juz chyba tylko html/text, ale jak mowilem dawno sie nie bawilem. A nie mozesz tak:
Kod <xsl:template match="pHtml"> <xsl:value-of select="." disable-output-escaping="yes"/> </xsl:template> ps: jak ci sypie bledami to dobrym zwyczajem jest je podac. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 11:31 |