![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Czy istnieje pobranie daty wstawienia konkretnego rekordu do bazy? Stara baza nie przechowywała pola z datą która by automatycznie dopisywała do rekordu daty rejestracji użytkownika, a chciałbym pobrać te daty. Z tego co wiem MySQL może pokazać datę utworzenia czy modyfikacji rekordu ale czy to samo istnieje dla poszczególnych rekordów tabeli? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 75 Dołączył: 19.08.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie mam pojęcia, ale podzielę się przypuszczeniem.
MySQL zapamiętując daty, potrzebowałby kilka bajtów więcej dla każdego rekordu. Nie sądzę, żeby domyślnie był taki mechanizm wdrożony, choćby ze względu właśnie na niepotrzebny przydział dodatkowych danych. -------------------- Idąc po czyichś śladach, nie zajdziesz ani kroku dalej...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę o zapoznanie się z zasadami pisania na forum Przedszkole a następnie przesłanie mi lub innemu moderatorowi poprawionego tematu wraz z linkiem do wątku.
Do tego czasu zamykam. pozdr. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 20:38 |