![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrobiłem 2 pliki
pierwszy to index.html a drugi to index.php
czy mógłby mi ktoś powiedzieć co ty jest źle? Ten post edytował peter13135 26.03.2008, 20:42:32 -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 5 Dołączył: 17.07.2007 Skąd: Krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie masz definicji zmiennych $a,$b,$c.
Zaraz zamieszczę poprawny kod ![]() EDIT Oto poprawny kod Kod <form method="POST"> <table border=0> <tr> <td>liczba 1</td> <td><input type"text" name="a" size=2 maxlenght=2></td> <td>znak</td> <td><select name="c"> <option value="plus">dodać <option value="minus">odjac </select> </td> <td>liczba 2</td> <td><input type"text" name="b" size=2 maxlenght=2></td> </tr> <tr> <center><td><input type=submit value="oblycz"></center></td></tr> <?php $a = $_POST['a']; $b = $_POST['b']; $c = $_POST['c']; if ($c == 'plus') { $sum = $a + $b; echo('Wynik: '.$sum); }; if($c == 'minus') { $roz = $a - $b; echo('Wynik: '.$roz); }; ?> Trochę go zmodyfikowałem, aby był w jednym i usunąłem nie działające funkcje (mnożenie i dzielenie) Pozdrawiam Ten post edytował simple programmer 26.03.2008, 20:58:22 -------------------- Pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 463 Pomógł: 49 Dołączył: 27.12.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musisz zmienne a bv ic wczytac z tablicy POST
daj t o na poczatku sowjego skryptu odbierajacego dane ;] -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 5 Dołączył: 17.07.2007 Skąd: Krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <form action="index.php" metod=post> Popraw jeszcze to na: Kod <form action="index.php" method="POST"> Inaczej nie zadziała. -------------------- Pozdrawiam
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 11:49 |