![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Artur Twardy- |
![]()
|
Goście ![]() |
Co jest nie tak z komenda do Mysql wyskakuje nastepujacy blad Parse error: parse error in c:\usr\apache\httpd\html\usuwanie pacjenta.php on line 24 Ten post edytował siemakuba 27.03.2008, 12:39:36
Powód edycji: Poprawiłem znaczniki w temacie i BBCode. Następnym razem zwróć na to uwagę.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 1 Dołączył: 28.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz objąć w cudzysłów treść zapytania MySQL.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 463 Pomógł: 49 Dołączył: 27.12.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował Piniek 26.03.2008, 19:48:16 -------------------- |
|
|
-Artur Twardy- |
![]()
|
Goście ![]() |
Id pacjenta 1
Błąd dane nie zostały usunięte Something is wrong in your syntax obok ''pacjenci' where ' Pacjent id'=1' w linii 1 teraz mam taki błąd jak go interpretować? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 463 Pomógł: 49 Dołączył: 27.12.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak że co to za nazwa kolumny
Cytat Pacjent id ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 5 Dołączył: 17.07.2007 Skąd: Krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Eh... ja też tak miałem...
nazwy tabel musisz wrzucić do znaczku `. Np. Kod mysql_query("DELETE FROM `pacjenci` WHERE `pacjent_id` = '$idpacjentadel'"); Może będzie działać ![]() Ten post edytował simple programmer 26.03.2008, 20:30:03 -------------------- Pozdrawiam
|
|
|
-Artur Twardy- |
![]()
|
Goście ![]() |
<!--HEADER-->
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 3.2//EN"> <HTML> <HEAD> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> <META HTTP-EQUIV="Creation-date" CONTENT="2002.03.16"> <META HTTP-EQUIV="Reply-to" CONTENT="adres zwrotny"> <META NAME="Description" CONTENT="opis dokumentu"> <META NAME="Author" CONTENT="autor dokumentu"> <META NAME="Generator" CONTENT="Zajączek 3.0"> <TITLE>Usuwanie pacjenta</TITLE> </HEAD> <BODY> <!--/HEADER--> <?php $idpacjentadel = $_POST['idpacjentadel'] ; echo '<P>Id pacjenta '.$idpacjentadel. '</P>'; $db = mysql_connect("localhost","root","krasnal") or die("blad z poaleczeniem do bazy"); mysql_select_db('przychodnia'); mysql_query ("DELETE FROM `pacjenci` WHERE `Pacjent id` = '$idpacjentadel'" ); $wynik = mysql_query($zapytanie, $db); if($wynik) { mysql_close($db); echo 'Dane zapisane'; } if (!$wynik) { die("Błąd dane nie zostały usunięte " . mysql_error()); } ?> <!--FOOTER--> </BODY> </HTML> <!--/FOOTER--> Teraz działa , ale nie dziala zmienna $zapytanie jak ja wykozystac by spełniala swoja funkcje w poprzedniej wersji dzialala ale nie dzialal skrypt usuwania danych |
|
|
![]()
|
|
Na przyszlosc uzywaj bbcode ;] -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:35 |