![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 23 Dołączył: 26.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wstawiam mapke z google maps API o wymiarach 330x300px (mapka po polsku).
Niestety, przy tym rozmiarze czesc tekstu z API wystaje poza obszar mapy. Tekst "Zdjęcie satelitarne ©2008 DigitalGlobe, zawartość mapy ©2008 PPWK, Tele Atlas - Warunki korzystania z usługi" ciężko zmieścić nawet przy relatywnie szerokiej mapie. Niestety, nawet przy wersji anglojęzycznej API w tak małej szerokości tekst również wystaje poza obszar mapki. Wtedy już problem jest mniejszy, gdyż tylko słowo "Image" jest poza mapka, ale i tak jest to istotnym problemem. Niestety, przez narzucony layout strony nie moge zwiększyć szerokości mapy. Czy jest jakaś metoda zamaskowania/usunięcia tego tekstu? -------------------- Pomogłem? Kliknij
![]() Dzięki! :D |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy jest jakaś metoda zamaskowania/usunięcia tego tekstu? Usunięcie tego tekstu jest niezgodne z zasadami korzystania z mapy. Pamiętaj o tym.Usunąć to możesz tylko za pomocą JavaScriptu po załadowaniu mapy do obszaru, w którym ma być osadzona. Też kiedyś miałem do osadzenia mapę w obszarze za małym na zmieszczenie całego napisu. Jedno polecenie jQuery i już znika. Kod $("div:has(span)", $("#googleMap")).hide(); (zakładając, że mapa jest osadzona w elemencie id=googleMap) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 463 Pomógł: 49 Dołączył: 27.12.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze maly offtop ale cala biblioteke jquery słac do usera aby skasowac jakis napis
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze maly offtop ale cala biblioteke jquery słac do usera aby skasowac jakis napis Ja tylko podałem przykład. W projekcie, w którym tak robiłem i tak korzystałem z jQuery więc miałem ją pod ręką. Nie mniej jednak odpowiedź jest nadal taka sama. Usunąć to można za pomocą JavaScriptu.![]() moze jest jakis bardzie optymalny sposob lub jakas bardzo okrojona wersja jquery ? Spakowana wersja waży 29.1 KB
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jest prostszy sposób... pakuję mapkę do diva o id="google_map_container" i ustawiam CSS
i ładnie obcina wszystko co próbuje "wyłazić" z wnętrza mapki... pozdrawiam. -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 23 Dołączył: 26.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O...
![]() ![]() ![]() -------------------- Pomogłem? Kliknij
![]() Dzięki! :D |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a moglby mi ktos prosze napisac w jaki sposob zlamac linike w spanie dokladnie po wyraznie "mapy" w zdaniu
Zawartość mapy ©2009 PPWK, Tele Atlas dzieki temu tekst nie zostanie ukryty a tylko troche przerobiony ![]() -------------------- www.Opiekuj.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 19:24 |