![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 37 Dołączył: 27.02.2008 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
próbowałem znaleźć cos na forum, jednakże nie udało mi się znaleźć nic konretnego - może przeoczyłem.. ![]() Proszę o pomoc z następującym problemem: Pod IE (moja wersja to 6), div nie ma wogóle odstępów w srodku - przeglądarka nie widzi atrybutu padding. Pod FF wszystko jest ok i osiągnałem zamierzony efekt. Sprawa z pozoru prostacka, jednakże już mnie przerasta - może dlatego że od samego rana siedzę w kodzie (nie tylko tym)... ![]() Podaje kod:
Od razu sorry, jeśli pytanie jest jednak tendencyjne.. ![]() -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skoro chcesz ustawić padding dla komórki w wierszu tabeli, to albo:
albo popraw definicje stylu, zeby formatował właściwy element:
-------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 37 Dołączył: 27.02.2008 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OK, rozumiem.
Ale przy bardziej rozbudowanej tabeli da mi to padding na każdą komórkę w tabeli. A ja chciałbym, aby to tylko tabela miała odstępy dookoła, nie wszystkie komórki wewnątrz niej. Wg tego co czytam na stronie http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/m...830(VS.85).aspx mogę dac padding na tabelę (nie musi to być td) i powinno działać.. Chyba się nie mylę? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
według tego co pisze MałyMiękki masz rację, ale skoro nie działa, to najwyraźniej należy zgłosić problem u nich... albo poszukać w ms knowledge base
możesz też spróbować nadać tabelce i komórkom tzw. layout... najprościej ustawiając na sztywno wymiary... -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
OK, wiem że nieraz to co piszę MS rozmija się z rzeczywistością..
![]() Dorzuce poprostu nową klasę dla tej akurat tabeli i dam padding na td, tak jak poradziłeś w pierwszej wypowiedzi. Jednakże jeśli ktoś ma jeszcze jakieś inne sugestie, może coś podrzuci? ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:07 |