![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2004 Skąd: Mysłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem z open_basedir na jednym serwerze, od razu powiem że skrypt odpowiadający za upload plików oraz kopiowanie ich między katalogami jest poprawny ponieważ działa na innym serwerze. Jednak problem jest raczej w konfiguracji php lub apacha.
W momencie próby wgrania pliku na serwer otrzymuję komunikat:
Sprawdziłem że na serwerze nie istniała ścieżka /var/www/html/varesalg/ wiec ją utworzyłem W pliku php.ini sprawdziłem czy jest ustawiony upload_tmp_dir = /tmp/. Był ustawiony Sprawdziłem plik /etc/apache/vhost.conf, jest w nim ustawiona sciezka php_admin_value open_basedir'/home/httpd/html/bolig-side:/tmp/' (bolig-side zawiera stronę oraz skrypt z uploadem plików) Jednak nadal mam ten komunikat, gdzie może byc problem?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamykam
Proszę zapoznać się z Tematyką i zasadami panującymi na forum Przedszkole i wysłać mi lub innemu moderatorowi/opiekunowi poprawny tag do tematu. Do tego czasu wątek pozostanie zamknięty. -------------------- 404
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 19:27 |