![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hello
Mam skrypt do uploadu obrazków i wszystko jest ok. Problem pojawia się, gdy po poprawnym zapisie obrazka na serwerze i wyświetleniu komunikatu, że jest ok, wciskam w przeglądarce przycisk Wstecz. Wówczas obrazek wgrywa się na serwer jeszcze raz. Możliwe, że trzeba coś pokombinować z sesjami (ustawić jakaś zmienna), aby temu zapobiec, ale nie wiem gdzie zacząć:) Może podeślecie jakieś linki? Logowanie mam zaimplementowane. Pzdr. -------------------- Test-Com - blog o testowaniu
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 732 Pomógł: 80 Dołączył: 25.05.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz to zrobić sesjami, zapamiętuj jaki ostatnio obrazek był wysłany na serwer (np po nazwie) i potem będziesz wyświetlał, że został już dodany.
-------------------- DevBlog - http://www.bartekrogus.pl
|
|
|
-Tig- |
![]()
|
Goście ![]() |
Po obsłużeniu upload'u zrób redirect na inną stronę przy pomocy
header("location: cośtam"); wtedy przy przeładowaniu strony (albo powrocie) formularz z plikiem nie zostanie przesłany ponownie i voila. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki.
Spróbuje zrobić to header. Pozdrawiam. -------------------- Test-Com - blog o testowaniu
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:47 |